5. dubna 2018 • 04:55

Smršť v Liverpoolu! City bez střely, Holoubek sháněl kondičního kouče

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud to někdo z fotbalových trenérů na Pepa Guardiolu umí, je to Jürgen Klopp! V úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů přejel Liverpool Manchester City na Anfield 3:0 a udělal důležitý krok k tomu, aby si zařídil postup do semifinále. Citizens za celý zápas ani jednou nevystřelili na branku domácích. Klopp má navíc šestou soutěžní výhru nad Guardiolou.



Táborem Manchesteru City otřásl už samotný příjezd na Anfield Road. Domácí fanoušci udělali v ulicích peklo. Dýmovnice, světlice, vzduchem létaly všechny možné předměty – nepřátelská atmosféra byla cítit všude.

Vedení „Reds“ chování ultras omlouvalo oficiálním vyjádřením na svém webu. „Omlouváme se Pepovi Guardiolovi, jeho hráčům, zaměstnancům…Chování několika osob bylo naprosto nepřijatelné…“

LFC jako kdyby se už předem chtělo omluvit i za to, co se bude dít na hřišti. Sotva se vstoupilo na trávník, lídr Premier League nestíhal. Domácí po hřišti lítali nahoru dolů. Celý tým útočil, všichni bránili. Příznivci totálního fotbalu jásali. Guardiolovi svěřenci byli ochromeni. Salah a spol. vodili City za nos a už ve 30. minutě vedli 3:0!

„Nemá někdo telefonní číslo na kondičního trenéra Liverpoolu?“ vtipně glosoval průběh zápasu na Twitteru kouč Slovanu Liberec David Holoubek.

A za první poločas děkoval hráčům i trenér Jürgen Klopp, který si připsal šesté soutěžní vítězství nad Pepem Guardiolou v roli kouče a je nejúspěšnějším sokem španělského taktika. Až za ním je například José Mourinho. Navíc Kloppův tým jako teprve čtvrtý soupeř v této sezoně dokázal proti City udržet čisté konto.

Fanoušci Liverpoolu uspořádali City velmi bouřlivé přivítání na stadionu
Fanoušci Liverpoolu uspořádali City velmi bouřlivé přivítání na stadionu

„První poločas byl fantastický. Takhle nějak by měl fotbal vypadat,“ vykládal Klopp po zápase. „Takový výsledek zápasu jsme rozhodně nečekali, ale ve druhém poločase jsme přestali hrát fotbal. Na to si musíme dát pozor,“ dodal.

Jeho protějšek Pep Guardiola byl otrávený. „Nehráli jsme špatně, ale Liverpool měl v prvním poločase 10-15 minut, kdy byl lepší, a to rozhodlo. Měli dva útoky a z toho vstřelili dva góly. Pak se proti nim hraje těžce. Ve druhém poločase jsme byli lepší, měli jsme dát gól, ale ubránili nás,“ snažil se najít hlavní problém prohry.

Napravit středeční selhání bude moct už za týden v domácí odvetě na Etihad Stadium. Vstřelit čtyři góly Kloppově rudé mašině pro něj bude jedna z největších dosavadních výzev v této sezoně.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud