1. května 2018 • 22:38

Real - Bayern 2:2. Třetí finále LM pro Bílý balet v řadě, rozhodl kiks

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Realu Madrid jsou prvními finalisty Ligy mistrů! O postupu obhájce titulu rozhodla dnešní remíza 2:2 s Bayernem Mnichov v kombinaci s týden starou výhrou 2:1 na půdě již jistého vítěze bundesligy. Jako klíčová se ukázala chyba v obraně hostů, kterou krátce po přestávce využil střelec obou gólů Bílého baletu Karim Benzema. Bayern se však mohl cítit poškozen výroky tureckého rozhodčího Cüneyta Cakira, jenž domácím odpustil nejméně jednu penaltu.



Góly

Domácí: 11. Benzema, 46. Benzema

Hosté: 3. Kimmich, 63. James Rodríguez

Sestavy

Domácí: Navas – L. Vázquez, Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Kovačić (73. Casemiro), Kroos – Asensio (88. Nacho Fernández) – Benzema (72. Bale), Ronaldo.

Hosté: Ulreich – Kimmich, Hummels, Süle, Alaba – Tolisso (74. Wagner), Th. Alcântara – T. Müller (C), James Rodríguez (84. Javi Martínez), Ribéry – Lewandowski.

Náhradníci

Domácí: Casilla, Fernández, Bale, Casemiro, Hernández, Mayoral, Ceballos

Hosté: Starke, Martínez, Rafinha, Mai, Dorsch, Rudy, Wagner

Karty

Domácí: Modrić, L. Vázquez, Varane, Casemiro

Rozhodčí

Çakır – Duran, Ongun

Stadion

Santiago Bernabéu, Madrid

Návštěva

77459 diváků

Bayern začal aktivně a hned ve třetí minutě otevřel skóre. Müllerův centr z pravé strany odvrátil Ramos jen do hostujícího Tolissa, od něhož se míč odrazil ke Kimmichovi a ten z dorážky zblízka nezaváhal. Třiadvacetiletý reprezentant navázal na vedoucí gól z úvodního souboje v Mnichově a z pozice pravého obránce se trefil v tomto ročníku Ligy mistrů už počtvrté, navíc k tomu přidal tři asistence.

Real hned za osm minut srovnal. Na centr zleva si naskočil Benzema a nedal brankáři Ulreichovi šanci. "Bílý balet" skóroval ve 42. domácím utkání v evropských pohárech za sebou, čímž vyrovnal rekord Tottenhamu. Ve 33. minutě si Bayern mohl vzít vedení zpět, Lewandowski však Navase nepropálil a z dorážky překopl Rodríguez. Před pauzou se hosté marně dožadovali penalty za Marcelovu ruku.

Hned po přestávce Bayern podobně jako v prvním duelu nabídl velkou chybou soupeři druhou trefu. Tolisso poslal špatnou malou domů, Ulreich nepochopitelně zazmatkoval, nechal míč projít pod sebou a nabídl Benzemovi gól na 2:1. Francouzský útočník zaznamenal v Lize mistrů 55. trefu a dvakrát v utkání skóroval v soutěži po čtyřech letech.

Alabovi ve srovnání zabránil brankář Navas a vzápětí se Lewandowski opět marně dožadoval penalty. Zvýšit na 3:1 mohl nejlepší střelec soutěže Ronaldo , ale sám před Ulreichem mířil nad. Portugalský kanonýr odehrál 152. zápas v Lize mistrů, více jich má na kontě jen brankář Casillas (167).

Bayern vsadil vše na útok a v 63. minutě srovnal. Rodríguez napálil obránce a na druhý pokus už nezaváhal. Trefu proti klubu, z něhož v Mnichově hostuje, neslavil.

V 74. minutě měl na noze postupový gól Tolisso a Real zachránil Navas. "Bílý balet" remízu ubránil a z pozice nejúspěšnějšího týmu Ligy mistrů bude usilovat už o třináctý triumf. Vloni jako první v novodobé historii soutěže obhájil trofej a teď je blízko hattricku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud