2. května 2018 • 22:39

AS Řím - Liverpool 4:2. Hosté jsou ve finále, Římu chyběl gól k prodloužení

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liverpoolu si poprvé od roku 2007 zahrají finále Ligy mistrů. V semifinále sice v odvetném utkání podlehli AS Řím 2:4, ale díky domácí výhře 5:2 postupují.  Italskému celku chyběla jedna trefa k tomu, aby poslal duel do prodloužení. Ve finále, které se bude hrát 26. května v Kyjevě, vyzve anglický tým obhájce trofeje Real Madrid.



Už v deváté minutě otevřel skóre Sadio Mané, domácí s českým útočníkem Patrikem Schickem v základní sestavě brzy odpověděli vlastním gólem Jamese Milnera. Georginio Wijnaldum ještě před pauzou vrátil Liverpoolu vedení. Ve druhé půli AS Řím sahal po prodloužení, když se trefili Edin Džeko a dvakrát Radja Nainggolan.

Svěřenci Jürgena Kloppa si zahrají finále LM po 11 letech, cennou trofej naposledy získali v roce 2005 po památném obratu s AC Milán v Istanbulu. AS Řím nebyl daleko od toho, aby zopakoval senzační obrat ze čtvrtfinále s Barcelonou, kterou v odvetě na Olympijském stadionu porazil 3:0 a smazal manko 1:4.

Sestřih: AS Řím - Liverpool 4:2. Domácím chyběl gól k prodloužení
Video se připravuje ...

Domácí začali očekávaným náporem, ale žádný z náznaků nedotáhli. Liverpool naopak v deváté minutě proměnil hned první šanci. Chybující Nainggolan přihrál Firminovi, který vyslal Maného a senegalský útočník propálil brankáře Alissona. AS Řím doma poprvé v tomto ročníku LM inkasoval.

Italský tým už za šest minut šťastně vyrovnal. Lovren odkopem napálil spoluhráče Milnera, od jehož tváře se míč odrazil do sítě. V 26. minutě Liverpool opět vedl, když se po rohu trefil hlavou nepokrytý Wijnaldum. "Reds" 46. gólem během jedné sezony LM překonali rekord Barcelony z ročníku 1999/2000. Před pauzou tečovaná střela domácího El Shaarawyho skončila na tyči.

Útočník Patrik Schick na finále Ligy mistrů s AS Řím nedosáhl
Útočník Patrik Schick na finále Ligy mistrů s AS Řím nedosáhl

Římané začali druhý poločas lépe a v 52. minutě opět vyrovnali. El Shaarawyho ránu gólman Karius vyrazil přímo k volnému Džekovi a nejlepší domácí střelec si s dorážkou poradil.

Domácí poté anglického soupeře sevřeli a dostávali se do dalších šancí. Střídající Ünder nepřekonal Kariuse, El Shaarawy v šestnáctce trefil ruku Alexandera-Arnolda, ale rozhodčí penaltu neodpískal. Na druhé straně Firminovu střelu vykopl Alisson.

Fotbalisté AS v závěru semifinále hodně zdramatizovali. Schick ještě technickou ranou o kousek minul, ale v 86. minutě už Nainggolan přízemní střelou o tyč překonal Kariuse. Těsně před koncem ještě Klavan zahrál v pokutovém území rukou a Nainggolan ve čtvrté minutě nastavení proměnil penaltu. Víc už ale "Giallorossi" nestihli. Liverpool poprvé v tomto ročníku elitní soutěže prohrál.

Góly

Domácí: 15. Milner (vl.), 52. Džeko, 87. Nainggolan, 90+4. Nainggolan

Hosté: 9. Mané, 26. Wijnaldum

Sestavy

Domácí: Alisson – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – Pellegrini (53. Ünder), De Rossi (C) (69. Gonalons), Nainggolan – Schick, Džeko, El Shaarawy (75. Antonucci).

Hosté: Karius – Alexander-Arnold (90+2. Clyne), V. van Dijk, Lovren, Robertson – Wijnaldum, Henderson (C), Milner – M. Salah, Firmino (87. Solanke), Mané (83. Klavan).

Náhradníci

Domácí: Skorupski, Jesus, Ünder, Gonalons, Peres, Gerson, Antonucci

Hosté: Mignolet, Clyne, Klavan, Moreno, Ings, Solanke, Woodburn

Karty

Domácí: Florenzi

Hosté: Lovren, Robertson, Solanke

Rozhodčí

Skomina – Praprotnik, Vukan

Stadion

Stadio Olimpico (Řím)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud