3. května 2018 • 10:33

AS Řím zuří kvůli penaltám. Chtějí video, vadil i zákrok na Schicka

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tady končí legrace! Vedení AS Řím po středečním vyřazení v semifinále Ligy mistrů i přes výhru 4:2 nad Liverpoolem zuří. Slovinský sudí Skomina měl podle názoru italského klubu zapískat klidně tři penalty, které by absolutně změnili ráz utkání. "Je evidentní, že Liga mistrů potřebuje zavedení VAR (systém videorozhodčího). Takové věci se nesmí stávat," prohlásil nazlobený prezident klubu James Pallotta.



Římští bojovníci si z Anfield Road přivezli do odvety drtivou porážku 2:5. Stejně jako v předchozím čtvrtfinále, kdy doma otočili výsledek 1:4 a postoupili po výhře 3:0 přes Barcelonu, se před vlastními fanoušky pokoušeli o zázrak.

Nažhavené AS s Patrikem Schickem v základní sestavě dřelo do posledního dechu. Hráče nezlomil ani první poločas, ve kterém prohrávali 1:2. Po přestávce přidali tři branky, konečná výhra 4:2 na postup do finále nestačila. Domácím borcům chyběl jediný gól, aby šel zápas do prodloužení.

Ke gólu mělo AS několikrát hodně blízko. Jenže hlavní rozhodčí Damir Skomina nejméně při třech sporných zákrocích odmítl zapískat penaltu. Horkokrevní Italové po divokém zápase zuřili, usínali s pocitem, že jim slovinský arbitr upřel finálové radovánky.

"Stačí se na to podívat. Edin ( Džeko ) ve 49. minutě nebyl v ofsajdu a pak ho srazil gólman. V 63. minutě došlo ve vápně k ruce, kterou viděl asi každý na světě kromě těch, co o tom rozhodovali na hřišti. V 67. minutě došlo ke stažení Schicka," vyjmenoval prezident AS Řím James Pallotta.

V Římě nyní všichni volají po zavedení videa do Ligy mistrů. Pokud by měl hlavní rozhodčí možnost kontroly, nejspíš by k těmhle chybám nedošlo a zápas by dopadl mnohem spravedlivěji. "Liga mistrů potřebuje zavedení VAR (systém videorozhodčího). Takové věci se nesmí stávat," zdůraznil Pallotta.

Sestřih: AS Řím - Liverpool 4:2. Domácím chyběl gól k prodloužení
Video se připravuje ...

"Vím, že to mají rozhodčí těžké, ale tohle je opravdu trapné, když vypadnete takovým způsobem. Liverpool je skvělý tým a celému klubu gratuluju, ale my jsme navíc mohli hrát od 63. minuty proti deseti (Karius mohl být za zákrok na Džeka po chybně odpískaném ofsajdu vyloučený). Když takové věci nemůže v Lize mistrů posoudit video, jde o absurdní vtip," zuřil šéf římského klubu.

Letošní vyřazovací fáze Ligy mistrů nabízí úžasná gólová představení a úchvatná dramata, zároveň i chybné verdikty rozhodčích, které zcela zásadně ovlivnily průběh vypjatých bojů.

Příkladů je hodně. Juventus vypadl v odvetě čtvrtfinále na Realu díky přísné penaltě v nastavení, Bayern měl v semifinále proti stejnému soupeři kopat dvě penalty. Poškozený byl i Manchester City v odvetě s Liverpoolem, kdy vytočeného trenéra Guardiolu raději vykázali na tribunu.

"Na Anfieldu jsme dostali gól z ofsajdu, teď jsme měli kopat dvě penalty, u jedné z nich měla být navíc udělena červená karta," zlobil se sportovní ředitel AS Řím Monchi. Stejně jako jeho nadřízený Pallotta volá po urychleném zavedení videa, které už funguje v Serii A nebo v německé bundeslize.

"S videem by to dopadlo jinak. Je neuvěřitelné, k čemu dneska došlo. Jde o zahrávání si se srdcemi fanoušků a lidmi, kteří se snaží co nejlépe dělat svou práci," řekl Monchi. "Je na čase, aby už někdo zvýšil hlas. AS Řím není v této situaci jediný - to samé se stalo Juventusu proti Realu," připomněl postupovou penaltu Cristiana Ronalda a červenou pro legendárního Buffona .

"Nechápu, že video nefunguje v největší soutěži, která se v Evropě hraje. Vždycky jsem se VAR v Itálii zastával. Samozřejmě i s ním dochází k chybám, ale rozhodně k menším, než k jakým došlo dneska nebo včera. Tohle není normální, Itálie by měla zvýšit tlak na to, aby došlo ke změnám," vyzval Monchi.

Útočník Patrik Schick na finále Ligy mistrů s AS Řím nedosáhl
Útočník Patrik Schick na finále Ligy mistrů s AS Řím nedosáhl

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud