27. srpna 2018 • 16:06

UEFA trestá Slavii kvůli fanouškům. Klub dostal pokutu 1,7 milionu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia dostala podle informací iSport.cz od organizace UEFA mastnou pokutu 66 tisíc eur (cca 1,7 milionu korun). Za pokřik fanoušků „UEFA MAFIA“ v prvním duelu 3. předkola Ligy mistrů utkání s Dynamem Kyjev. Trest za chování členů vedení klubu po odvetě v Kyjevě, UEFA teprve stanoví.



Po prohře v Kyjevě se Slavia cítila poškozená tím, jak polští sudí řídili zápas. Šéf Jaroslav Tvrdík a člen představenstva Tomáš Bůzek poté na Twitteru velmi ostře i vulgárně napadli UEFA a jejího místopředsedu Grigorije Surkise. Poté svá vyjádření smazali, ale UEFA kauzu řeší, zahájila disciplinární řízení, které vede izraelský komisař. Tvrdík a patrně i Buzek byli či budou vyzváni, aby se písemně k případu vyjádřili.

Trest od UEFA v minulých dnech dostala i Sparta. Za dvojzápas se Spartakem Subotica byli Letenští pokutováni dvěma pokutami 50 tisíc eur (1,28 milionu) a na jeden zápas mají zavřený stadion.

První trest byl za řádění fanoušků v Srbsku, kde házeli ze svého sektoru předměty na atletickou dráhu. V odvetě zase po odpískání penalty pro soupeře a následném snížení na nepostupových 1:2 vběhli na hřiště a přerušili utkání přibližně na dvacet minut. Navíc při tom poničili reklamní banner a způsobili klubu škodu předběžně odhadovanou na 35 tisíc švýcarských franků (cca 790 tisíc korun).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud