Jonáš Bartoš
30. srpna 2018 • 20:10

Limberský jásal na pódiu! V Plzni prožívali los LM, hráčům se splnil sen

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sváteční čtvrteční odpoledne u Doosan Areny zakončil jásot jak po vítězném zápase. Fotbalisté i fanoušci Viktorie Plzeň prožívali losování základní skupiny Ligy mistrů společně přímo u stadionu. V momentě, kdy Západočechy přiřadili do nabušené skupiny G s Realem Madrid, AS Řím a CSKA, vypuklo všeobecné veselí. „Byl to sen většiny kabiny,“ hlásil spokojeně David Limberský, který spolu s Milanem Petrželou a Luďkem Pernicou sledoval průběh losování na pódiu před zraky zvědavých fanoušků.



Český mistr pojal oznámení soupeřů pro Ligu mistrů jako sváteční událost. Ke stadionu pozval všechny fanoušky, pro které připravil vysílání na velkoplošné obrazovce s bohatým doprovodným programem. Na pódiu se objevili stoper Luděk Pernica a ostřílení borci Milan Petržela s Davidem Limberským, spoluautoři veškerých plzeňských úspěchů minulých let.

Sledujte Ligu mistrů na O2 TV >>>

Snad každý byl zvědavý na to, koho Viktorii los přiřkne. Pořádala se velká tipovačka, lidé sestavovali atraktivní skupiny z týmů, které by rádi viděli na západě Čech. Petržela s Limberským při rozhovorech s moderátory zavzpomínali i na předešlé dvě účasti Plzně v základní skupině milionářské soutěže.

„Pamatuji si, že před zápasem na AC Milán se jeden z hráčů v šatně před zápasem rozbrečel. Já to nebyl, Luďa taky ne, ale sedí tady na pódiu,“ culil se Petržela a mrkl směrem na svého dlouholetého parťáka. „Tohle jsem teda od tebe nečekal,“ smál se Limberský. Pak vysvětlil, že ho trenér Vrba kvůli hrozbě druhé žluté karty a možné neúčasti v klíčovém posledním zápase skupiny s CSKA raději na poslední chvíli nepostavil, což zkušeného levého obránce dohnalo k slzám.

Hurá, máme Real! Tak Limberský a spol. prožívali v Plzni los Ligy mistrů
Video se připravuje ...

Po historkách z let minulých se ale všichni upřeli k tomu, co mužstvo čeká během podzimu. V průběhu losování se začínaly postupně rýsovat jednotlivé skupiny. Úsměv na tvářích tuhl všem přítomným při pohledu na „déčko“. K Lokomotivu Moskva přibylo Porto, ze třetího koše německé Schalke. Tedy sice méně atraktivní, zato pořád nebezpeční soupeři, které si v Plzni asi nikdo nepřál.

Napětí houstlo, když došlo na týmy z posledního koše s jediným českým zástupcem. Ve chvíli, kdy do skupiny D spadl turecký Galatasaray, si všichni pořádně oddechli. Zbývaly už jen varianty s týmy, proti kterým je opravdu svátek nastoupit.

Jméno Viktoria Plzeň nakonec spadlo mezi celky „géčka“. V publiku to okamžitě spokojeně zašumělo, stejně tak mezi hráči na pódiu. „Jóóóó,“ zakřičel v euforii Limberský a plácl si s Petrželou i Pernicou. „Dopadlo to dobře, byl to sen většiny kabiny. Jsme spokojení,“ komentoval krajní obránce, pamětník předchozích dvou plzeňských účastí mezi evropskou elitou. „Real je něco skvělého, pro nás i pro diváky, paráda,“ přidal se Pernica, který si po letním příchodu z Jablonce naopak vyzkouší Ligu mistrů poprvé.

ANKETA: Fanoušci Plzně se těší na Real, Ronaldo jim chybět nebude
Video se připravuje ...

Los základních skupin Ligy mistrů 2018/19
Skupina A: Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Monako, Bruggy   
Skupina B: Barcelona, Tottenham, PSV Eindhoven, Inter Milán
Skupina C: Paris St. Germain, Neapol, Liverpool, CZ Bělehrad
Skupina D: Lokomotiv Moskva, Porto, Schalke, Galatasary Istanbul
Skupina E: Bayern Mnichov, Benfica Lisabon, Ajax Amsterdam, AEK Atény 
Skupina F: Manchester City, Šachťar Doněck, Lyon, Hoffenheim
Skupina G: Real Madrid, AS Řím, CSKA Moskva, Viktoria Plzeň 
Skupina H: Juventus Turín, Manchester United, Valencia, YB Bern

Sledujte Ligu mistrů na O2 TV>>>

Chceme skončit před CSKA Moskva, zní z plzeňské kabiny
Video se připravuje ...

Plzeňská fanynka se fotí s Milanem Petrželou
Plzeňská fanynka se fotí s Milanem Petrželou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud