Jakub Konečný
30. srpna 2018 • 19:43

Atraktivní i sportovně schůdný los. Real, AS Řím a CSKA jsou pro Plzeň zasloužená odměna

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přání se mají plnit o Vánocích, nicméně hráčům i fanouškům Viktorie Plzeň vyšlo jedno už dnes. Los Ligy mistrů v Monaku přiřadil českého šampiona do základní skupiny k CSKA Moskva, AS Řím a především Realu Madrid, který byl v žebříčku vysněných soupeřů úplně nejvýš. Atraktivní los, který zároveň nechává otevřená vrátka do Evropské ligy, kam spadne tým na třetím místě, je pro Západočechy zaslouženou odměnou. A pro Spartu se Slavií bolestným mementem.



Plzeň v Monaku sklidila, co zasela minulé léto. Zatímco Sparta se Slavií začaly před rokem kvůli vidině přímého postupu do Ligy mistrů jančit, vedení Viktorie vsadilo na zdravý rozum. Místo řady zahraničních rádobyposil přivedlo zpět trenéra Pavla Vrbu – a podruhé s ním vstoupilo do stejné řeky. Západočeši získali systémem start-cíl mistrovský titul a mohli spřádat přání, koho by si přáli do základní skupiny za soupeře.

Vyšlo jim to na sto procent. Do Doosan Areny přijede vysněný Real Madrid, AS Řím s Patrikem Schickem a CSKA Moskva, přes které by teoreticky mohla vést cesta do Evropské ligy. Atraktivní i sportovně schůdný los je zaslouženou odměnou za dobře odvedenou práci.

Zato na Letné a v Edenu si mají co vyčítat. Tuhle radost dopřála pražská „S“ Viktorii pouze svým bláhovým a neobratným počínáním.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud