Adam Procházka
26. listopadu 2018 • 09:50

Plzeň do Moskvy! Porazili sice Real, ale musíme být odvážní, tvrdí hráči

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně odletěli v pondělí ráno do Moskvy, kde je čeká klíčový duel v rámci základní skupiny Ligy mistrů s tamním CSKA. Západočeši budou v utkání bojovat o šanci, aby si zahráli na jaře vyřazovací fázi Evropské ligy. „Chceme-li uspět, musíme hrát odvážně. Jedeme se do Moskvy porvat a pro úspěch uděláme maximum,“ uvedl před odletem záložník Viktorie Aleš Čermák.



V pátém zápase základní skupiny Ligy mistrů se fotbalisté Plzně utkají s CSKA Moskva. Doposud jediným týmem, s nímž dokázali v aktuální sezoně v milionářské soutěži bodovat. A to když s ním doma remizovali 2:2. Z prvního vzájemného duelu však mohla mít Plzeň ne jeden bod, ale tři. Po první půli vedla totiž 2:0. Moskevskému soupeři se ale v nastaveném čase druhého poločasu podařilo vyrovnat z penalty.

„První utkání nám ukázalo, že s nimi můžeme hrát. Dali jsme jim dva góly. Důležitý bude náš výkon. Musíme být stoprocentní vzadu, nesmíme dělat chyby,“ uvědomoval si plzeňský Roman Procházka. „Porazili Real Madrid, kvalitu mají obrovskou. Jsme na ně ale připravení,“ dodal.

K prvnímu vzájemnému zápasu se vrátil i Aleš Čermák. „Zvládli závěr. Hodně jim pomohla branka, kterou dali krátce po přestávce. Ta je nakopla,“ zavzpomínal. „Hrají trochu jiné rozestavení, než ostatní. Mají velice kvalitní hráče, kteří jsou silní na míči. Hlavně pravý obránce Fernandes se hodně zapojuje do ofenzivy a je opravdu nebezpečný,“ upozornil Čermák.

Plzeň chce zaskočit CSKA Moskva: Musíme hrát odvážně, hlásí Čermák
Video se připravuje ...

Plzeňští budou bojovat o účast v jarní fázi Evropské ligy. Tu jim zajístí jen konečné třetí místo ve skupině G. K posunu na třetí příčku potřebují v Moskvě vyhrát, k zachování naděje musejí uhrát remízu 3:3 a vyšší. Existuje i varianta s remízou 2:2, ale ta je vzhledem ke špatnému skóre Plzně (3:14) hodně mizivá. Ani výhra ale nemusí být výsledkem, který nakonec Viktorii zajistí jarní boje v Evropě. Rozhodne až závěrečné šesté kolo zápasů základních skupin Ligy mistrů.

„Dokud je nějaká šance, musíme o ni bojovat. Musíme se velmi dobře připravit. Víme, že nás čeká těžké utkání, ale takové jsou všechny v Lize mistrů,“ konstatoval Procházka.

„Pokud chceme uspět, musíme hrát odvážně. Potřebujeme vyhrát, nebo vybojovat vysokou remízu, aby zůstala nějaká šance na postup. Jedeme se do Moskvy porvat a pro úspěch uděláme maximum,“ ubezpečil Čermák.

Co Plzeň dostane na konečné 3. místo základní skupiny LM?

1) Výhra na hřišti CSKA Moskva + v posledním kole základních skupin nezíská CSKA více bodů, než Plzeň

2) Remíza na hřišti CSKA Moskva 3:3 a vyšší + Plzeň v posledním kole doma zvítězí nad AS Řím, a zároveň CSKA prohraje s Realem Madrid. 

3) Remíza 2:2 + Plzeň v posledním kole porazí AS Řím takovým rozdílem, aby v tabulce dosáhla lepšího skóre, než jaké bude mít CSKA Moskva, které zároveň prohraje s Realem Madrid. 

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Real 6 4 0 2 12:5 12
2. AS Řím 6 3 0 3 11:8 9
3. Plzeň 6 2 1 3 7:16 7
4. CSKA Moskva 6 2 1 3 8:9 7

SESTŘIH LM: Plzeň - CSKA Moskva 2:2. Hosté zachránili remízu z penalty na konci
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud