21. února 2019 • 13:10

Momenty LM: V hlavní roli video, skvělý pas, odrazy i „tajný“ pozorovatel

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
  • Osmifinálové duely Ligy mistrů Schalke - Manchester City a Atlético Madrid - Juventus nabídly několik zajímavých momentůOsmifinálové duely Ligy mistrů Schalke - Manchester City a Atlético Madrid - Juventus nabídly několik zajímavých momentůFOTO: Koláž iSport.cz

    Tyhle zápasy nenudily. Středeční duely osmifinále Ligy mistrů Schalke – Manchester City (2:3) a Atlético Madrid – Juventus (2:0) nabídly mnoho zajímavých momentů. Od pěkných branek, přes zkoumání u videa až po kuriózní situace. Čím oslnil brankář „Citizens“, či kdo byl smolařem „staré dámy“?

  • Nekonečné čekání na penaltu

    SESTŘIH LM: Schalke - Manchester City 2:3. Hosté i v deseti otočili a vyhráli
    Video se připravuje ...

    Čtyři minuty a 26 sekund. Tak dlouho stála hra v duelu Schalke 04 s Manchesterem City mezi 33. a 38. minutou. Proč? Střelu domácího Daniela Caligiuriho srazil rukou mimo branku Nicolas Otamendi. Hráči německého klubu ji okamžitě reklamovali a dožadovali se penalty. U hřiště ale nefungoval monitor, na kterém by si hlavní rozhodčí Carlos del Cerro situaci prohlédl. Po dvou minutách a 43 sekundách dostal sudí pokyn do sluchátka, že má nařídit pokutový kop. V tu chvíli zase začali protestovat hosté. Verdikt ale nezvrátili a Nabil Bentaleb si mohl postavit míč na bílý puntík a následně vyrovnat na 1:1.

  • Sané ranil „své“ Schalke

    Německý fotbalista Leroy Sané prožil v osmifinále Ligy mistrů návrat do Gelsenkirchenu, lépe řečeno na Schalke, kde působil od roku 2014, než přestoupil do Manchesteru City. Pro sebe speciální utkání ozdobil výstavní a velmi důležitou trefou. Ve chvíli, kdy „Citizens“ hráli po vyloučení Nicolase Otamendiho v deseti a prohrávali 1:2, se postavil v 85. minutě k rozehrávce trestného kopu. Ze vzdálenosti přibližně 25 metrů vyslal na soupeřovu branku parádní střelu, která skončila v šibenici. Srovnal na 2:2 a vytvořil základ k následnému obratu.

     

  • Geniální pas Edersona

    Fotbaloví brankáři se čím dál častěji zapojují do rozehrávky svých mužstev. I proto je u nich kladen větší důraz na kvalitní hru nohama. Mezi nejlepší na světě patří v této činnosti Ederson, gólman Manchesteru City. To potvrdil v 90. minutě zápasu osmifinále Ligy mistrů proti Schalke. Pětadvacetiletý Brazilec vyslal téměř 80 metrový pas na nabíhajícího Raheema Sterlinga, který přetlačil obránce a střelou na zadní tyč překonal soupeřova brankáře Ralfa Fahrmanna. Parádní přihrávka na vítězný gól na 3:2.

  • Morata si musí počkat

    SESTŘIH LM: Atlético Madrid - Juventus Turín 2:0. Rozhodli stopeři, domácím VAR vzal gól
    Video se připravuje ...

    Čekání trvá. Útočník Álvaro Morata se v lednu vrátil do Atlétika Madrid, kde působil v mládežnických kategoriích, ale stále čeká na svůj první gól. Neprosadil se ve třech ligových duelech a půst neukončil ani proti Juventusu v Lize mistrů. V 70. minutě sice po parádním centru Filipeho Luise poslal hlavou míč do sítě, jenže jeho gólová radost byla předčasná. Po konzultaci s VAR rozhodčí Felix Zwayer branku neuznal. Proč? Morata před svou trefou postrčil stopera Juventusu Giorgia Chielliniho, což sudí na základě videa posoudil jako faul. Šestadvacetiletý útočník se sice na začátku ledna dvakrát trefil v dresu Chelsea v FA Cupu a na konci listopadu v Evropské lize, ale na ligovou trefu ať už předtím v Premier League, nebo nyní v La Lize čeká od 4. listopadu 2018.

  • Odrazy od Manžukiče

    Na první pohled to tak úplně nevypadalo, ale faktory, které sehrály hlavní roli při gólech Atlétika Madrid v prvním utkání osmifinále Ligy mistrů, byly prakticky dva. Útočník Juventusu Mario Manžukič, a také šťastné/nešťastné odrazy. Vezměme to popořádku. V 78. minutě zápasu španělský celek zahrával rohový kop. Centr letěl do předbrankového prostoru, kde hlavičkoval Morata, ale jen do míst, kde stál Manžukič, od kterého se míč odrazil do ležícího Bonucciho a následně k nohám Josého Maríi Giméneze, který poslal domácí do vedení – 1:0. Další kritická chvíle přišla o pět minut později. Griezman rozehrál trestný kop, který dopadl opět k chorvatskému útočníkovi Juventusu, ale místo odkopu se od něj míč odrazil k Diegu Godínovi. Stoper Atlétika obdivuhodně zkoordinoval svůj pohyb a poslal míč do branky hostů. I když ne tak docela. I zde mu pomohl lehký odraz, tentokrát od těla Cristiana Ronalda.

    Mario Mandžukič se přimotal k oběma gólům Atlétika Madrid proti Juventusu v osmifinále Ligy mistrů Mario Mandžukič se přimotal k oběma gólům Atlétika Madrid proti Juventusu v osmifinále Ligy mistrůFoto Reuters

  • Pozorovatel Bonucci

    Další důležitý moment předcházející prvnímu gólu Atlétika Madrid. Leonardo Bonucci dostal ve vzdušném souboji před brankou "za uši" a skácel se na zem. Vypadalo to, že leží v bolestech, ale namísto toho po očku pozoroval, co se děje kolem něj. Radost z toho určitě neměl. Míč se od Mandžukiče a právě ležícího Bonucciho odrazil k Josému Maríovi Giménezovi, který poslal domácí do vedení.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud