13. března 2019 • 13:35

Rekordní německá porážka v LM! Guardiola s koučem Schalke soucítil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

V jednoznačnou záležitost se proměnila osmifinálová odveta Ligy mistrů mezi fotbalisty Manchesteru City a Schalke 04. Anglické mužstvo nic nepodcenilo a po výhře 3:2 v Gelsenkirchenu stvrdilo postup drtivým triumfem 7:0. Žádný jiný německý tým neprohrál v historii soutěže výraznějším rozdílem. Podle trenéra Domenica Tedesca se jeho svěřenci ve druhém poločase sesypali.



Schalke inkasovalo tři branky v poslední desetiminutovce první půle. "Jsem ohromně zklamaný. V úvodní půlhodině jsme hráli zodpovědně. Ve druhém poločase jsme měli být odvážnější. Zhroutili jsme se. Ztratilo to napětí a bylo z toho to nejhorší, co jsem tu jako trenér zažil," uvedl třiatřicetiletý Tedesco na tiskové konferenci.

"Nemá cenu vymlouvat se. Kdybychom prohráli 2:0 nebo ještě menším rozdílem, pak bychom si mohli výkon zanalyzovat. Po tomhle je nejlepší co nejrychleji na to zapomenout," řekl italský kouč.

Schalke v bundeslize nevyhrálo sedm zápasů a v tabulce je až na 14. pozici. V součtu s dvojzápasem s Manchesterem City dostal tým v posledních pěti duelech 21 branek.

SESTŘIH LM: Manchester City - Schalke 7:0. Domácí kanonádou stvrdili postup
Video se připravuje ...

Trenér "Citizens" Pep Guardiola Tedesca litoval. "Soucítím s ním. V takové situaci, ve které se nachází, to není nikdy pěkné," prohlásil.

Manchester City se probojoval do čtvrtfinále Ligy mistrů potřetí, a to po výkonu, který se Guardiolovi náramně zamlouval. "Ve druhém poločase jsme hráli neuvěřitelně dobře a rychle a dynamicky při přechodech," vyjmenoval pozitiva španělský kouč.

Bedlivě bude sledovat i střetnutí mezi Bayernem Mnichov a Liverpoolem. O tom, komu z této dvojice přeje postup, má jasno. "Chci Bayern, jsem součástí toho klubu. Miluju Mnichov, miluju Bayern. Mám tam spoustu přátel," konstatoval Guardiola, jenž bavorský klub vedl v letech 2013 až 2016.

Góly

Domácí: 35. Agüero, 38. Agüero, 42. Sané, 56. Sterling, 71. B. Silva, 78. Foden, 84. Jesus

Hosté:

Sestavy

Domácí: Ederson – Danilo, Walker, Laporte (72. Delph), Zinčenko – B. Silva, Gündoğan, D. Silva (C) (64. Foden) – Sterling, Agüero (64. Jesus), Sané.

Hosté: Fährmann (C) – Bruma, Stambouli, Sané, Oczipka – Serdar – McKennie (74. Mendyl), Konopljanka, Bentaleb, Burgstaller (79. Teuchert) – Embolo (69. Skrzybski).

Náhradníci

Domácí: Muric, Stones, Delph, Mahríz, Jesus, Foden, Humphreys

Hosté: Nübel, Mendyl, Rudy, Matondo, Kutucu, Skrzybski, Teuchert

Karty

Domácí: Danilo, Zinčenko

Hosté: Bruma

Rozhodčí

Clément Turpin – Nicolas Danos, Cyril Gringore (všichni FRA)

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

Návštěva

51 518 diváků

Manchester City vedl nad Schalke po první půli už 3:0
Manchester City vedl nad Schalke po první půli už 3:0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud