8. května 2019 • 23:50

Co to je proboha za týden?! Obrat Spurs nadchl, pro Lucase chtějí sochu

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co se to letos v Lize mistrů děje?! I druhé semifinále přineslo úžasný obrat. Tottenham vyhrál na hřišti Ajaxu Amsterdam 3:2 a zajistil si postup do finále. Po první půli odvety přitom prohrával 0:2, jenže se nevzdal a po změně stran otočil skóre. Rozhodující gól dal v šesté minutě nastavení Lucas Moura, který tak završil svůj hattrick. Poprvé od roku 2008 se bude hrát anglické finále, „kohouti“ v Madridu prvního června vyzvou Liverpool.



Ajax si z Anglie před týdnem přivezl vítězství 1:0 a skvěle začal i odvetný duel. Už v páté minutě si na rohový kop naskočil devatenáctiletý stoper Matthijs de Ligt a hlavičkou k tyči otevřel skóre.

Tottenham pak několik nadějných situací neproměnil, ještě před přestávkou tak znovu udeřili domácí. Parádní akci zakončil levačkou Hakim Zijach, brankář Hugo Lloris na prudkou ránu k tyči neměl šanci dosáhnout.

Ajax po půli vedl 2:0 a zdálo se, že je téměř rozhodnuto, vždyť Tottenham k postupu v tu chvíli potřeboval tři góly. Ovšem nezabalil to a zabojoval o velký obrat. V 55. minutě rychlý brejk přesně zakončil Lucas Moura, stejný hráč se pak o chvíli později skvěle zorientoval ve vápně a vyrovnal na 2:2. Z jasné záležitosti rázem bylo drama.

„Co je tohle proboha za týden?“ psal na Twitter anglický internacionál a expert BBC Gary Lineker. Už v úterý totiž Liverpool proti Barceloně senzačně smazal třígólovou ztrátu z prvního duelu a po vítězství 4:0 postoupil do finále. A ani v Amsterdamu ještě nebyl konec.

SESTŘIH LM: Ajax - Tottenham 2:3. Snový obrat, finále ukradl Lucas
Video se připravuje ...

Další šanci pak měl znovu Zijach, deset minut před koncem ovšem trefil jen tyč. Na druhé straně ho vzápětí napodobil Llorente hlavičkou do břevna, Tottenham si v závěru utkání vytvořil velký tlak. A v šesté minutě nastavení to přišlo.

Brazilec Lucas Moura práskl do míče po přiťuknutí Dele Alliho a završil hattrick. 3:2! Fanoušci Ajaxu oněměli, úžasný obrat hostů dokončen. „Lucas nemá snadnou sezonu a tohle si zasloužil. Doufám, že po tomhle mu v Anglii postaví sochu,“ chválil svého spoluhráče záložník Christian Eriksen.

„Díky, fotbale,“ hlesl na úvod pozápasového hodnocení pro televizi BT Sport kouč Spurs Mauricio Pochettino. „Je těžké vůbec mluvit. Moji hráči jsou hrdinové, ve druhé půli hráli úžasně. Děkujeme všem, kteří nám věřili. A díky fotbalu, takové emoce by bez něj nebyly možné,“ uvedl Pochettino.

A Lucas Moura? „Všichni jsou hrdinové, ale Lucas byl jako superhrdina,“ dodal trenér Tottenhamu. Právě šestadvacetiletý ofenzivní hráč je posledním fotbalistou, který do klubu v lednu 2018 přišel. Od té doby? Směrem dovnitř žádný přestup, čímž úspěch londýnského celku vynikne o to víc.

Pochettinovo mužstvo si zahraje o titul v Champions League poprvé v klubové historii, ve finále se utká s Liverpoolem. Dva anglické kluby se o trofej porvou poprvé od roku 2008, Manchester United tehdy na penalty přemohl Chelsea s českým brankářem Petrem Čechem.

Góly

Domácí: 5. de Ligt, 35. Zijach

Hosté: 55. Lucas Moura, 59. Lucas Moura, 90+6. Lucas Moura

Sestavy

Domácí: Onana – Mazraoui, de Ligt, Blind, Tagliafico – Schöne (60. Veltman), F. de Jong – Zijach, van de Beek (90. Magallán), Dolberg (67. Sinkgraven) – Tadić.

Hosté: Lloris – Trippier (81. Lamela), Alderweireld, Vertonghen, Rose (83. Davies) – Moussa Sissoko, Wanyama (46. F. Llorente), Eriksen – Alli – Son Hung-min, Lucas Moura.

Náhradníci

Domácí: Veltman, Sinkgraven, Huntelaar, Magallán, Varela, de Wit, Traoré

Hosté: Lamela, Dier, Skipp, Foyth, Gazzaniga, Davies, Llorente

Karty

Domácí: Dolberg, Zijach, Onana

Hosté: Moussa Sissoko, Rose

Rozhodčí

Brych – Borsch, Lupp (vš. GER)

Stadion

Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud