18. srpna 2019 • 20:15

Vstříc Lize mistrů? Slavia vyrazila do Kluže ve velkém: Kluci si to zaslouží!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Slavie jako tradičně už dva dny před venkovním pohárovým utkáním zamířili k úternímu úvodnímu duelu závěrečného 4. předkola Ligy mistrů v Kluži, v němž budou usilovat o vysněný postup do základní skupiny. Až na rekonvalescenta záložníka Jakuba Hromadu vyrazil český šampion do Rumunska s kompletním kádrem.



"Všichni se hrozně moc na to play off těšíme, protože jsme k tomu směřovali celý rok. Byl to sen vyhrát titul, vyhráli jsme i double a tohle je další krok, který jsme si určili už tenkrát před více než rokem. Dneska tam jedeme a chceme si splnit ten další cíl a sen," řekl před odletem Zdeněk Houštecký, asistent slávistického trenéra Jindřicha Trpišovského.

Červenobílí vstoupí do kvalifikace Ligy mistrů až v závěrečném 4. předkole a zůstali jediným českým zástupcem v pohárech. Zbylé celky totiž už vypadly v kvalifikaci Evropské ligy. Slávisté budou usilovat o druhou účast v hlavní fázi Ligy mistrů a první od roku 2007. Pokud by přes Kluž nepřešli, čekala by je stejně jako v předchozích dvou letech skupina Evropské ligy.

"Těšíme se strašně moc, už je to konečně tady tenhle velký zápas. Chceme po 12 letech postoupit do Ligy mistrů a uděláme pro to všechno," dodal obránce Jan Bořil, jenž vynechal páteční ligový zápas v Českých Budějovicích, ale nyní už je fit. "Měl jsem jen takové bolení v krku, ale už je to pryč. Už jsem se dal do kupy," dodal.

Zápas Kluž - Slavia na O2 TV Sport
První zápas play off Ligy mistrů Kluž - Slavia uvidíte v úterý od 20:30 na O2 TV Sport. Studio bude moderovat Libor Bouček, hosty ve studiu budou Martin Vaniak a Miloš Buchta, zápas komentují Milan Štěrba a Jan Homolka.

Všechny přenosy je stále možné díky letní nabídce sledovat zdarma. Více zde>>>

Do Kluže odletěl kompletní kádr až na záložníka Hromadu. "Ti kluci si zaslouží tam jet, bohužel se pak na někoho nedostane, někdo dostane černého Petra. To je život. Kluci stojí a drží při sobě. Všichni jsou pozitivně naladěni a dělají maximum pro tým. Chystá se tam i celé vedení," podotkl Houštecký.

Kluž ve 3. předkole po domácí remíze 1:1 a venkovní výhře 4:3 překvapivě vyřadila Celtic Glasgow. "Všichni jsme si přáli Celtic, protože jsou to ostrovy, velká atmosféra. Byli jsme osobně jak na zápase v Kluži, tak na Celtiku. Ten mančaft vyřadil Celtic, takže má ohromou kvalitu. Jsou to zkušení hráči, mají od pěti do 30 startů v Lize mistrů," řekl asistent.

"Jsou doopravdy silní na balonu, jsou to techničtí hráči. V základní sestavě bývají jen dva tři Rumuni, jinak jsou to hodně hráči z Jižní Ameriky. Taková technická směsice hráčů. Máme na ně něco připravené a ukáže se nám až na hřišti, jak se nám to vše povede zrealizovat," dodal.

Pražané dnes ještě trénovali v Edenu a před osmou hodinou odletěli z Ruzyně do Rumunska. "Létali jsme takhle dva dny předem, ale trénink jsme absolvovali až tam. Teď jsme zvolili tento model. Ono je to tak nějak v podstatě jedno, my si to vždy přizpůsobíme ke své pohodě," uvedl Houštecký.

V pondělí čeká slávisty v Kluži předzápasový trénink, úterní duel má výkop v 21:00 SELČ. V Rumunsku je o hodinu více, v den utkání má být přes 30 stupňů Celsia. Odveta se hraje v Edenu o týden později ve středu.

Slavia odcestovala do Rumuska. V cestě za snem jí stojí Kluž
Video se připravuje ...

Třikrát v Lize mistrů, finanční kolaps a obnovená cesta vzhůru. To je Kluž, soupeř Slavie
Video se připravuje ...

Milan Škoda při odletu Slavie do Kluže
Milan Škoda při odletu Slavie do Kluže

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud