29. srpna 2019 • 08:37

Sešívaná bouře. Slavii gratulovala Kvitová i Jankto, Tvrdík se dojímal

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dokázali to, jsou tam! Slavii díky dvěma výhrám 1:0 odstavila nevyzpytatelnou Kluž a podruhé v historii a poprvé po 12 letech rozkopla dveře do základní skupiny Ligy mistrů. Doslova milionový úspěch nenechal na sociálních sítích chladným žádného fanouška, své reakce pustily do světa i známá jména.



"Jsem šťastný a nevím, proč to nepřiznat. A chci poděkovat všem, kteří tři roky dřeli, pomáhali a podporovali. Kolegům z vedení, trenérům, realizačnímu týmu a zaměstnancům klubu bez výjimky. Fanouškům! Výsledek je také závazek, k minulosti i budoucnosti. A zvládneme ho. Věřím," napsal krátce po jedné hodině ranní na Twitter slávistický boss Jaroslav Tvrdík .

Slavia po příchodu čínských majitelů prošla do skupiny prestižní soutěže na třetí pokus, vloni a předloni pod movitými vlastníky v kvalifikaci vypadla. Za postup do hlavní fáze Ligy mistrů dostane prémii v přepočtu 393 milionů korun a navíc připsala bonusové čtyři body do národního koeficientu.

"Veliká gratulace Slavii," přispěchala se svou troškou tenistka Petra Kvitová , velká fanynka sešívaných, která aktuálně bojuje na US Open v New Yorku, kde ji dnes od 17:00 čeká bitva druhého kola s Němkou Andreou Petkovičovou.

"Gratulace," napsal slávistický odchovanec Jakub Jankto, který toho časů působí v Serii A v Sampdorii Janov, a přidal fotku se synem Davídkem, jak spolu sedí u televize.

Tři soupeře v základní sestavě určí Pražanům čtvrteční los v Monaku. „Postup je neuvěřitelný úspěch. Je to ale hlavně úspěch pro všechny slávisty. Ti nám svoji podporou, kterou nám dávají v každém zápase, neuvěřitelně pomáhají," tweetovala Slavia slova hlavního kouče Jindřicha Trpišovského.

 

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

SESTŘIH: Slavia - Kluž 1:0. Eden se dočká Ligy mistrů, euforii stvrdil Bořil
Video se připravuje ...

Do skupiny si přeju Liverpool. Posily? Máme nabídky na hráče, uvidíme, říká Trpišovský
Video se připravuje ...

Slavisté oslavují postup do základní skupiny Ligy mistrů po 12 letech
Slavisté oslavují postup do základní skupiny Ligy mistrů po 12 letech

Já a legenda Slavie? Měli by škrtnout Vlčka na plakátu, už je starej, vtipkoval Bořil
Video se připravuje ...

Kapitán Škoda: Před pěti lety o záchranu, dnes Liga mistrů. Obojí bylo strašně těžké, říká
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud