Jonáš Bartoš
23. října 2019 • 05:00

Co čekat od Barcelony? Hvězdy se nebudou šetřit, trenér ale varuje

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavná barcelonská skvadra chystá po osmi letech představení v Praze. Největší hvězdy světového fotbalu půjdou večer do práce s jasným úkolem – smáznout Slavii podobně, jako se jim to povedlo v případě Plzně ve skupině Ligy mistrů na podzim 2011. Tehdy Barcelona zvítězila suverénně 4:0, ač jí hodně pomohla brzká penalta a vyloučení Mariána Čišovského. Co od katalánského souboru čekat ve středu večer proti aktuálně nejlepšímu českému týmu?



Slavia nemůže snít o tom, že velký favorit přijel do Prahy na poklidný výlet. Naopak, Barcelona odmítá připustit sebemenší zaváhání. Už jen kvůli tomu, že vstup do Ligy mistrů si zkomplikovala šťastnou remízou 0:0 v Dortmundu, následně doma přetlačila Inter Milán 2:1. Také na startu La Ligy to obhájci titulu drhlo, vykřičník představují úvodní prohra s Bilbaem (0:1) a v 5. kole v Granadě (0:2).

Barcelona navíc nemusí nikoho šetřit. Sobotní El Clásico proti Realu bylo z důvodu demonstrací v Katalánsku odloženo, tím pádem má tým po výjezdu do Prahy týdenní volno. Na Slavii vyběhne velmi pravděpodobně nejsilnější možná sestava v čele s Lionelem Messim , kvůli zranění zůstali doma Samuel Umtiti a Sergio Roberto.

Utkání Slavia - Barcelona na O2 TV Sport
Speciální předzápasový program startuje ve 20:05 (studio k dřívějším zápasům začíná už v 18:30), moderátor Petr Svěcený přivítá jako hosty Martina Vaniaka nebo Davida Kalivodu. Přímo na stadionu v Edenu pak Michal Hrdlička bude rozebírat aktuální dění třeba s Pavlem Kukou, dorazí i herec Jakub Prachař nebo nejznámější český MMA bojovník Karlos „Terminátor“ Vémola. Z hrací plochy se bude hlásit reportér David Sobišek, utkání komentuje zkušená dvojice Milan Štěrba a Jan Homolka. Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechna utkání z Ligy mistrů v přímých přenosech. Více ZDE>>>

Středobodem veškerého dění zůstává barcelonská desítka. Katalánský soubor se nadechl k pěti výhrám po sobě především díky tomu, že kapitán po zranění nabírá formu. Messi výrazně přispěl k výhře s Interem (2:1), krásnou branku z přímého kopu dal proti Seville Tomáši Vaclíkovi (4:0), trefil se i proti Eibaru (3:0). Tam se prosadily i další dvě ofenzivní hvězdy Antoine Griezmann a Luis Suárez .

Uzdravený lídr má na Eden krásné vzpomínky – v listopadu 2011 Messi setnul Plzeň hattrickem, navíc zaznamenal jubilejní 200. gól v barcelonském dresu. „Znám svá čísla a statistiky, ale kvůli nim v Barceloně opravdu nejsem. Jak říkám, individuální rekordy nejsou vůbec podstatné. Hlavní je, že šlape tým a že mu mám co dát,“ vykládal tehdy skromný, teprve 24letý střelec.

Z mladého čaroděje je nyní vyspělý, 32letý chlap a otec tří dětí. Navíc už teď jeden z nejlepších fotbalistů historie, který stále na hřišti zvládá nadpozemské kousky. Spolu s ním roste i výkon ostatních hráčů, jejichž rozjezd do sezony nebyl ideální.

Slavia ale nemusí jít do velkého souboje ustrašená. Už v předchozích bitvách na evropské scéně dokázala, že zvládne vzdorovat síle největších světových klubů. Barcelona navíc už není tak dominantní, jak to předváděla třeba ve svém posledním edenském představení proti Plzni.

Češi, kteří fandí Barceloně. Více ZDE>>>

„Čekám skvělého, těžkého soupeře. Viděli jsme jejich dva zápasy v Lize mistrů, na jaře vyřadili Sevillu v Evropské lize. Ke každému zápasu se staví čelem, útočí v mnoha lidech. Hodně běhají. Musíme odehrát skvělý zápas, jestli chceme vyhrát. Pokud získáme tři body, budou pro nás hodně důležité,“ chválil Trpišovského soubor barcelonský trenér Ernesto Valverde.

Pokud jeho hráči přistoupí k utkání profesorsky, mohou i nejlepší technici z Barcelony těžce narazit. „Víme o tom, že Slavia je nejvíc běhavý tým z celé Ligy mistrů. V zápasech vytváří tlak, ale my jsme ve vysokém rytmu zvyklí hrát. Je to velká přednost Slavie. Rozvinout útok a stáhnout se rychle do obrany. Očekáváme, že zápas bude skutečně ve vysokém tempu,“ upozornil Valverde.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 50. Bořil

Hosté: 3. Messi, 57. Olayinka (vl.)

Sestavy

Domácí: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil – T. Souček (C), Ševčík – Masopust (76. Van Buren), Stanciu (76. Hušbauer), Zelený (46. Tecl) – Olayinka.

Hosté: ter Stegen – N. Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Arthur (84. Rakitić), Busquets (78. Arturo Vidal), F. de Jong – Messi (C), L. Suárez, Griezmann (69. O. Dembèlé).

Náhradníci

Domácí: Kovář, Holeš, Hušbauer, Tecl, Škoda, Van Buren, Frydrych

Hosté: Neto, Todibo, Dembèlé, Firpo, Fati, Rakitić, Vidal

Karty

Domácí: Masopust, Bořil, Olayinka, Ševčík

Hosté: Alba, O. Dembèlé

Rozhodčí

Madden – Stewart, Roome – Clancy (všichni SCO)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Barcelona 6 4 2 0 9:4 14
2. Dortmund 6 3 1 2 8:8 10
3. Inter Milán 6 2 1 3 10:9 7
4. Slavia 6 0 2 4 4:10 2

Messi a spol. v Praze! U hotelu je vítali fanoušci, hvězdy před nimi prchly
Video se připravuje ...

Odvážný Trpišovský: Chceme se Barceloně minimálně vyrovnat v držení míče
Video se připravuje ...

Těžký soupeř. Souček žene tým dopředu, chválil slávisty trenér Barcelony Valverde
Video se připravuje ...

Hvězda Barcelony Lionel Messi dorazila s klubem do pražského hotelu Four Seasons před zápasem Ligy mistrů proti Slavii
Hvězda Barcelony Lionel Messi dorazila s klubem do pražského hotelu Four Seasons před zápasem Ligy mistrů proti Slavii

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud