Štěpán Filípek
28. listopadu 2019 • 07:52

Conte chválil hvězdu: Diamant Lukaku! Na Slavii trpěly i ostatní týmy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před lavičkou byl ve střehu, když bylo zapotřebí, proměnil se v podavače míčů a poslal balon bleskurychle do hry. Trenér milánského Interu Antonio Conte nechtěl v klíčovém souboji Ligy mistrů se Slavií ponechat nic náhodě. „Byl jsem klidný,“ tvrdil ovšem. „Nesmíme zapomenout, jak tu trpěli Barcelona a Dortmund. Ale věděl jsem, že i proti tak silnému týmu u něj doma si poradíme. Musíme být spokojení a hrdí,“ dodal a radoval se z formy svých superútočníků Romelu Lukaku – Lautaro Martínez, kteří se postarali při výhře 3:1 o všechny góly.



Slávistům měl co vracet. Vždyť v úvodním utkání Champions League jeho tým horko těžko zachraňoval remízu. Hlavně šlo ale o to, kdo udrží naději na osmifinále Ligy mistrů, nebo alespoň „přestup“ do Evropské ligy. Proto bylo po všech stránkách znát, jak se Conte a jeho mužstvo na odvetu v Edenu koncentrovali. „Věděli jsme, že musíme vyhrát. Rozkaz zněl: Buďte v zápase. A všichni ho také tak prožívali,“ lebedil si Conte. „Bylo nám jasné, co máme dělat. I když byly situace, kdy zápas vypadal z více důvodů jako začarovaný,“ řekl.

Co měl na mysli? Dvě břevna, ale hlavně moment z prvního poločasu, kdy vzal Interu videorozhodčí druhý gól, a naopak na druhé straně přisoudil slávistům penaltu za faul na Petera Olayinku. Kapitán Tomáš Souček prokázal pevné nervy a proměnil. V té chvíli mohlo sebevědomí Interu přece jen utržit ránu. „Znervóznilo nás to, vyvolalo to v nás napětí,“ přiznal ostatně italský elegán. „Ale snažili jsme se s tím vyrovnat, jak nejlépe to šlo. Věděli jsme, že se zápas otočí v náš prospěch. A dopadlo to dobře.“

Zlom v utkání nenastal, Milán eliminoval až na výjimky hru i nájezdy červenobílých a prošlapával si cestu k triumfu. „Zůstali jsme pozitivně naladěni, snažili jsme se zvýšit intenzitu a tempo a druhý poločas ukázal, že jdeme za vítězstvím. Hráčům patří velký dík a kompliment. Pracovali do poslední chvíle, i to je velké zadostiučinění. V téhle vůli vyhrát a jít za tím spočívá síla Interu. Ukazujeme, že máme hlad,“ tvrdil.

Jestli někdo skutečně vypadal, že se středeční večer hodlá mermomocí naládovat, byli to útočníci Romelu Lukaku a Lautaro Martínez. První si připsal gól a dvě asistence, druhý svými trefami skóre otevřel i uzavřel. „Romelu začal prokazovat svou sílu a naplňovat potenciál. Je to opravdový diamant,“ pronesl Conte na adresu letní posily z Manchesteru United. „Musíme ho ještě opracovat,“ naznačil současně, že se belgický hromotluk ještě nepřiblížil svému limitu.

To samé prý platí i o jeho argentinském parťákovi. „Myslím, že můžeme vidět rozdíl ve srovnání se začátkem sezony. Jsou daleko silnější, chápou lépe, jak se chovat v daných situacích. A věřím, že se ještě zlepší,“ přidal „výhružku“ soupeřům malý velký muž na italské lavičce.

PRVNÍ DOJEM: Inter byl chytřejší a proti Slavii šel pragmaticky za výhrou
Video se připravuje ...

Zdrcený Trpišovský po Interu: Náš nejhorší zápas
Video se připravuje ...

Masopust: Špatně jsem to trefil. Bodů jsme měli mít víc
Video se připravuje ...

SESTŘIH LM: Slavia - Inter 1:3. Pražany podržel ve hře VAR, hosté trestali v závěru
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 37. T. Souček

Hosté: 19. Lautaro Martínez, 81. R. Lukaku, 88. Lautaro Martínez

Sestavy

Domácí: O. Kolář – Coufal, Frydrych (83. Takács), Kúdela, Bořil – T. Souček (C), Hušbauer (70. Zelený) – Masopust, Stanciu (58. Traoré), Ševčík – Olayinka.

Hosté: Handanovič (C) – Godín, de Vrij, Škriniar – Candreva, Vecino (80. S. Esposito), Brozović, Valero (76. Gagliardini), Biraghi (76. Lazaro) – R. Lukaku, Lautaro Martínez.

Náhradníci

Domácí: Markovič, Van Buren, Škoda, Zelený, Takács, Traoré, Júsuf Hilál

Hosté: Padelli, Gagliardini, Politano, Lazaro, Esposito, D'Ambrosio, Bastoni

Karty

Domácí: Kúdela

Hosté: Vecino, Lautaro Martínez

Rozhodčí

Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (Musial)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Barcelona 6 4 2 0 9:4 14
2. Dortmund 6 3 1 2 8:8 10
3. Inter Milán 6 2 1 3 10:9 7
4. Slavia 6 0 2 4 4:10 2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud