28. listopadu 2019 • 11:00

Tvrdík viděl Trpišovského slzy. Fans řeší odchody z tribun za stavu 1:3

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zanechali velký dojem, jejich pouť evropskými poháry v této sezoně ale brzy skončí. Fotbalisty Slavie čeká po prohře s Interem Milán (1:3) už jen duel v Dortmundu, kterým uzavřou kapitolu s názvem Liga mistrů, ve které se utkali také s Barcelonou. Pražané skončí v nabité skupině čtvrtí. „Děkuji týmu. Viděl jsem slzy v Jindrových očích a smutek hráčů, ale v souboji s giganty se nemáme za co stydět,“ napsal na svůj twitterový šéf Slavie Jaroslav Tvrdík. Vypíchl i podporu fanoušků, kteří mezi sebou řešili předčasný odchod některých příznivců z tribun, aniž by hráčům poděkovali za tažení největší klubovou soutěží.



Už po srpnovém losu základních skupin Ligy mistrů bylo zřejmé, že Slavii čeká těžký úkol. Ve společnosti gigantů Barcelony, Dortmundu a Interu Milán měla bojovat o postup do jarní fáze milionářské soutěže, nebo alespoň „chudší“ Evropské ligy.

Sen o jaru v Evropě se ale po středeční prohře s „Nerazzurri“ (1:3) rozplynul. Ačkoliv Pražané zanechali v Champions League dobrý dojem, jejich tažení evropskými poháry v této sezoně po utkání v Dortmundu skončí.

Tomáš Souček, Jan Bořil, Ondřej Kolář a spol. se ale nemají za co stydět. S tradičními účastníky milionářské soutěže dokázali držet krok. Bodovali na Interu (1:1), v Barceloně (0:0) a ani v ostatních zápasech nehráli druhé housle. Ba naopak, giganty zejména svým „běhavým“ způsobem hry výrazně trápili. Kdoví, jak by se skupina F vyvíjela, kdyby hned v prvním zápase nepřišli slávisté v nastavení o výhru na Interu.

I proto není divu, že po domácí prohře s italským soupeřem, která rozhodla o tom, že pouť Evropou pro „sešívané“ skončí, panovalo v Edenu velké zklamání. A to nejen mezi hráči. „Gratuluji Interu k výbornému výkonu. A děkuji našemu týmu. Viděl jsem slzy v Jindrových očích a smutek hráčů, ale v souboji s giganty se nemáme za co stydět,“ poznamenal na svém Twitteru šéf Slavie Jaroslav Tvrdík.  

Z kouče Slavie Jindřicha Trpišovského po utkání skutečně tryskalo zklamání na všechny strany. „Jsem teď hrozně prázdný, všichni to cítíme jako hroznou ránu, že lidi odcházejí i po třetím domácím zápase ze stadionu s prohrou. Odehráli jsme hořké zápasy, přesto jsem ale rád, že se kluci vybičují k takovým výkonům. Akorát tam zůstává ta pachuť z těch výsledků, to nás strašně mrzí,“ přiznal trenér Pražanů.

Za svá představení v Lize mistrů sklidili pochvalu nejen hráči, ale i fanoušci. „Byla to skvělá zkušenost pro další roky! A fanoušci, prostě nádhera, děkujeme za celý klub!“ chválil příznivce „sešívaných“ slávistický boss Tvrdík.

U samotných fanoušků však panovaly i rozpaky. Některé mrzelo to, že ne všichni po třetím inkasovaném gólu od Interu vydrželi na svých místech, aby po utkání fotbalistům Slavie poděkovali, a začali opouštět stadion. „Skvělé představení Slavie v LM. Děkujeme. Jen mě mrzí přístup některých ‚fanoušků‘. Konkrétně těch, co odchází pryč před závěrečným hvizdem a týmu ani nepoděkují. To je prostě nedůstojné,“ reagoval na twitteru Jaroslav Horák, jeden z rozhořčených příznivců Slavie.

To ale nic nemění na tom, že „sešívaní“ napsali v Lize mistrů další povedenou kapitolu do své historie, na kterou bude řada fanoušků ráda vzpomínat. A při pohledu na aktuální ligovou tabulku je možné, že zdaleka nebyla poslední. Slávisté kralují FORTUN:LIZE s náskokem 11 bodů na druhou Plzeň a míří za jasným cílem, titulem a účasti v předkole Ligy mistrů, aby se mohla znovu poprat o postup mezi evropskou klubovou smetánku.  

Martin Pulpit (v hnědé bundě) se raduje z gólu Interu Milán v zápase Ligy mistrů proti Slavii
Martin Pulpit (v hnědé bundě) se raduje z gólu Interu Milán v zápase Ligy mistrů proti Slavii

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 37. T. Souček

Hosté: 19. Lautaro Martínez, 81. R. Lukaku, 88. Lautaro Martínez

Sestavy

Domácí: O. Kolář – Coufal, Frydrych (83. Takács), Kúdela, Bořil – T. Souček (C), Hušbauer (70. Zelený) – Masopust, Stanciu (58. Traoré), Ševčík – Olayinka.

Hosté: Handanovič (C) – Godín, de Vrij, Škriniar – Candreva, Vecino (80. S. Esposito), Brozović, Valero (76. Gagliardini), Biraghi (76. Lazaro) – R. Lukaku, Lautaro Martínez.

Náhradníci

Domácí: Markovič, Van Buren, Škoda, Zelený, Takács, Traoré, Júsuf Hilál

Hosté: Padelli, Gagliardini, Politano, Lazaro, Esposito, D'Ambrosio, Bastoni

Karty

Domácí: Kúdela

Hosté: Vecino, Lautaro Martínez

Rozhodčí

Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (Musial)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Barcelona 6 4 2 0 9:4 14
2. Dortmund 6 3 1 2 8:8 10
3. Inter Milán 6 2 1 3 10:9 7
4. Slavia 6 0 2 4 4:10 2

Zdrcený Trpišovský po Interu: Náš nejhorší zápas
Video se připravuje ...

Masopust: Špatně jsem to trefil. Bodů jsme měli mít víc
Video se připravuje ...

PRVNÍ DOJEM: Inter byl chytřejší a proti Slavii šel pragmaticky za výhrou
Video se připravuje ...

Kvitová na zápase Ligy mistrů prozradila: Proč fandím Slavii?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud