27. února 2020 • 10:35

Talent Realu po výbuchu: Gól po faulu, všichni to ví. Jde se proti nám

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co se to s nimi stalo?! Real Madrid ještě v 75. minutě úvodního duelu osmifinále Ligy mistrů proti Manchesteru City vedl 1:0 a držel solidní výsledek do odvety. Během chvíle se ale všechno sesypalo. Gól, penalta, další gól, navrch vyloučení kapitána Ramose. A prohra 1:2. Kde byl problém? Křídelník „bílého baletu“ Vinícius Junior ho viděl i v osobě sudího Daniele Orsata. „Gabriel Jesus před první brankou fauloval. Všichni to ví,“ posteskl si.



Střet dvou evropských gigantů nabídl opatrnou první půli, nikdo nechtěl chybovat. Až po změně stran využil zaváhání obrany City Isco a domácí šli do vedení. Jenže rozhodnuto ještě ani zdaleka nebylo…

Nejprve přesnou hlavičkou srovnal Gabriel Jesus, vzápětí Kevin de Bruyne proměnil penaltu. A zmar Realu vyvrcholil červenou kartou pro Sergia Ramose . Nejvíc emocí po utkání vyvolal hned úvodní gól anglického celku.

Ramos v souboji s Jesusem podskočil centr De Bruyneho a skončil na zemi, Brazilec to už měl celkem jednoduché. Faul? Podle italského rozhodčího Orsata ne. Ale z tábora druhého týmu španělské ligy zněly jiné hlasy.

„Gabriel Jesus fauloval, všichni to ví. V první půli se mi v souboji s Mahrízem stalo to samé a byl mi odpískán faul,“ zlobil se Vinícius Junior. „Rozhodčí má k dispozici VAR a nešel se podívat. Já viděl faul hned na hřišti, ani se už nemusím koukat znova,“ prohodil.

SESTŘIH LM: Real - Manchester City 1:2. Bleskový obrat hostů, Ramos viděl červenou
Video se připravuje ...

Většinový názor fotbalové veřejnosti ovšem byl úplně jiný. Kontakt Jesuse s Ramosem byl minimální, šlo o chybu zkušeného stopera. To si myslí i Juan Andujar Oliver, pravidlový expert španělského serveru Marca. „Na první pohled to vypadalo jako faul. Ale opakovaný záběr ukázal, že Jesus si na Ramosova záda jen položil ruce,“ uvedl Oliver. Orsato podle něj postupoval správně také v případě vyloučení kapitána Realu.

Vinícius však cítí křivdu. „Stává se nám pořád to samé. I v zápase proti Levante nebyla žlutá karta pro Sergia normální,“ připomněl víkendovou porážku na půdě desátého celku La Ligy (0:1). „Jdou špatná rozhodnutí proti nám? Ano. Jsme tým s nejvíce tituly v lize i v Lize mistrů. Vždycky to tak bude,“ rozčiloval se devatenáctiletý ofenzivní hráč.

Kouč Realu Zinedine Zidane hledal problém spíš ve vlastních řadách. „75 minut jsme hráli dobrý zápas. V tak těžkém utkání jsme ale potřebovali zůstat zkoncentrovaní o deset minut déle. Zaplatili jsme za to. Porážka nás štve, ale souboj trvá 180 minut. Musíme si vzít to pozitivní,“ řekl Zidane.

Jeho protějšek Pep Guardiola nechtěl cenný triumf na Santiago Bernabeu přeceňovat. „Vyhrát tady je velké zadostiučinění. Na takové výsledky nejsme zvyklí. Tohle dokazuje, že můžeme zvítězit kdekoliv. Ale je to jen první část, nejsou to žádné tři body. Pokud někdo umí podobné situace obracet, je to právě Real Madrid,“ poznamenal španělský trenér.

Odveta se hraje za tři týdny v Manchesteru a obě mužstva do té doby čeká pestrý program. Real hned teď o víkendu hostí v El Clásicu Barcelonu, City zase stihnou finále Ligového poháru, osmifinále FA Cupu i ligové derby proti United.

Real Madrid Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 60. Isco

Hosté: 78. Jesus, 83. De Bruyne

Sestavy

Domácí: Courtois – Carvajal, Ramos (C), Varane, F. Mendy – Modrić (84. L. Vázquez), Casemiro, Valverde – Isco (84. Jović), Benzema, Vinícius Júnior (75. Bale).

Hosté: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte (33. Fernandinho), B. Mendy – Gündoğan, Rodri, De Bruyne (C) – Mahríz, Jesus, B. Silva (73. Sterling).

Náhradníci

Domácí: Aréola, Militao, Kroos, Bale, Marcelo, Vázquez, Jović

Hosté: Bravo, Sterling, Agüero, Silva, Fernandinho, Cancelo, Foden

Karty

Domácí: Valverde, Modrić, Ramos (č)

Hosté: B. Mendy

Rozhodčí

Orsato – Manganelli, Giallatini (všichni ITA)

Stadion

Estadio Santiago Bernabéu (Madrid)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud