26. února 2020 • 22:50

SESTŘIHY LM: Manchester City šokoval Real, Juventus padl v Lyonu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Manchesteru City v úvodním osmifinále Ligy mistrů zvítězili na hřišti Realu Madrid 2:1 díky obratu mezi 78. a 83. minutou. Anglickému týmu k premiérové soutěžní výhře nad "Bílým baletem" výrazně pomohl Kevin De Bruyne proměněnou penaltou a asistencí. Jeden z aspirantů na celkový triumf Juventus Turín nečekaně prohrál v Lyonu 0:1. Odvety jsou na programu v úterý 17. března.



Po opatrném úvodu diváci v Madridu viděli první velkou šanci ve 20. minutě. Hostující Gabriel Jesus se uvolnil v šestnáctce, ale zblízka nepropálil brankáře Courtoise . Jeho protějšek Ederson zase zneškodnil Benzemovu hlavičku. Krátce před pauzou Real zachránil záložník Casemiro a na brankové čáře zastavil tečovanou střelu Jesuse.

Hráči City začali lépe i druhý poločas. Mahriz nejprve zamířil vedle a další střelu mu vyrazil Courtois. Pak však hosté udělali chybu v rozehrávce a Real v 60. minutě z protiútoku otevřel skóre. Vinícius Júnior vybídnul volného Isca, který nezaváhal.

Manchesterský tým srovnal v 78. minutě. De Bruyne nacentroval do pokutového území, Jesus přetlačil bránícího Ramose a hlavičkou překonal Courtoise. Domácí marně reklamovali, že brazilský útočník kapitána Realu nedovoleně přistrčil.

Už za pět minut "Citizens" otočili skóre. Carvajal podrazil střídajícího Sterlinga a nařízenou penaltu suverénně proměnil De Bruyne. Zmar Realu ještě v 86. minutě podtrhnul Ramos. Ten za faul na unikajícího Jesuse dostal červenou kartu a přijde o odvetu.

SESTŘIH LM: Real - Manchester City 1:2. Bleskový obrat hostů, Ramos viděl červenou
Video se připravuje ...

Lyon, který naposled postoupil do čtvrtfinále Ligy mistrů v roce 2010, od začátku Juventus přehrával. Ekambi ještě hlavičkoval do břevna, ale ve 31. minutě po Aouarově akci už otevřel skóre Tousart pohotovou střelou do horního růžku.

Hosté v čele s hvězdným kanonýrem Ronaldem se v ofenzivě trápili a za celé utkání pouze jednou vystřelili na branku. Po změně stran několik šancí zahodil náhradník Higuaín, a když v 87. minutě dostal míč do domácí sítě Dybala, gól neplatil kvůli ofsajdu. Juventus v pohárech podlehl francouzskému soupeři poprvé po osmi zápasech.

SESTŘIH LM: Lyon - Juventus 1:0. O výhře domácích rozhodl Tousart
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 60. Isco

Hosté: 78. Jesus, 83. De Bruyne

Sestavy

Domácí: Courtois – Carvajal, Ramos (C), Varane, F. Mendy – Modrić (84. L. Vázquez), Casemiro, Valverde – Isco (84. Jović), Benzema, Vinícius Júnior (75. Bale).

Hosté: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte (33. Fernandinho), B. Mendy – Gündoğan, Rodri, De Bruyne (C) – Mahríz, Jesus, B. Silva (73. Sterling).

Náhradníci

Domácí: Aréola, Militao, Kroos, Bale, Marcelo, Vázquez, Jović

Hosté: Bravo, Sterling, Agüero, Silva, Fernandinho, Cancelo, Foden

Karty

Domácí: Valverde, Modrić, Ramos (č)

Hosté: B. Mendy

Rozhodčí

Orsato – Manganelli, Giallatini (všichni ITA)

Stadion

Estadio Santiago Bernabéu (Madrid)

Góly

Domácí: 31. Tousart

Hosté:

Sestavy

Domácí: A. Lopes – Denayer (C), Marcelo, Marçal – Dubois (78. Tete), Bruno, Tousart, Aouar, Cornet (81. J. Andersen) – Toko Ekambi (66. Terrier), M. Dembélé.

Hosté: Szczęsny – Danilo, Bonucci (C), de Ligt, Sandro – Bentancur, Pjanić (62. Ramsey), Rabiot (78. Bernardeschi) – J. Cuadrado (70. Higuaín), Dybala, Ronaldo.

Náhradníci

Domácí: Tătăruşanu, Andersen, Terrier, Traoré, Mendes, Tete, Caqueret

Hosté: Buffon, De Sciglio, Ramsey, Matuidi, Higuaín, Rugani, Bernardeschi

Karty

Domácí: Marcelo, Cornet

Rozhodčí

Gil Manzano – Barbero, Nevado

Stadion

Parc Olympique Lyonnais, Lyon

Manchester City ve druhé půli udeřil dvakrát za pět minut
Manchester City ve druhé půli udeřil dvakrát za pět minut

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud