29. června 2020 • 16:10

Nedvěd o žluté kartě, která mu vzala finále LM: Nelituju, byl jsem to celý já

Autor: MALL.TV
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to jeden z nejslavnějších zápasů jeho kariéry. Ovšem i s trpkým nádechem. Pavel Nedvěd pomohl v odvetě semifinále Ligy mistrů svému Juventusu Turín k postupu přes Real Madrid, ale současně dostal žlutou kartu, která ho připravila o start ve finále. Na výjimečné momenty zavzpomínal v seriálu MALL.TV Top moment.



14. května 2002, stadion Juventusu v Turíně. Tohle byl Nedvěd v nejlepší formě! Ačkoliv italský mistr vstupoval do odvety se ztrátou po porážce v Madridu 1:2, skvělým výkonem vzal soupeři postupové naděje. K vítězství 3:1 přispěl Nedvěd jedním gólem.

„Na půlce hřiště Zambrotta zasekl balon a věděl jsem, že se můžu rozběhnout. Vypadalo to jednoduše, ale jednoduché to nebylo,“ komentoval svoji tvrdou ránu z voleje, která prolétla jako raketa do sítě. Euforie byla veliká, Nedvěd běžel k ochozům, aby se podělil o radost s fanoušky.

V 82. minutě se jeho nálada překlopila. Po zákroku ve středu hřiště uviděl žlutou kartu. „Těžce na to vzpomínám. Setkávám se s tím každodenně. Byl to úplně zbytečný faul,“ přiznal s odstupem.

Ale současně podotknul, že smolná situace vyplynula z jeho zaujetí pro hru. „To jsem celý já. V tom momentu byl celý Nedvěd. Nelituju ničeho, člověk šel do všeho a dával do toho všechno. Důležité bylo, že Juventus se dostal do finále.“

Na souboj s AC Milán se musel dívat z tribuny. „Vydržel jsem jen první poločas a pak šel do kabiny,“ popsal, jak prožíval zápas v Manchesteru. Čekal, že jeho spoluhráči za ním přijdou s pohárem. To se však nestalo… Po bezbrankové remíze a penaltovém rozstřelu slavilo AC… Kdo ví, s Nedvědem na hřišti mohlo být všechno jinak.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud