25. srpna 2020 • 14:40

Bayern může vládnout roky. Mourinho září: Kimmich je fenomenální všude!

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V brance neprůstřelný Manuel Neuer, v útoku za všech okolností nebezpečný Robert Lewandowski, ale pak už jen dva třicátníci a okolo nich mladý tým na křídle s prvním vítězem Ligy mistrů narozeným v roce 2000. Hansi Flickovi se v Mnichově podařilo vybudovat tým, pro kterého nedělní triumf nemusí být vrchol, ale začátek dlouhé vlády nad Evropou.



Manuel Neuer, Thomas Müller, Robert Lewandowski. Bez tří ikon novodobého Bayernu si bavorskou sestavu asi nejde představit, ale vedle nich už byl v základní sestavě pro finále Ligy mistrů na "špatné straně třicítky" jen Jerome Boateng na stoperu, toho navíc hned v prvním poločase nahradil 24letý Niklas Süle.

„A popravdě, Süle by byl asi první volbou vedle Davida Alaby, kdyby mu sezonu nezabrzdila zranění,“ všímá si ve své analýze server Goal.com. Hansi Flick totiž skvěle zvládá do sestavy zapracovat mladé hráče, kteří jsou pak na vrcholu v ideálním věku.

Zbývá je jen v Německu udržet. Alabovi sice zbývá poslední rok smlouvy, ale klub je optimistický a věří, že prodlouží. Problém by mohl být s Thiagem Alcantarou, který první nabídku odmítl a podle spekulací ho lanaří konkurenti v boji o evropský trůn z Liverpoolu.

Střed zálohy tradičně ovládají Alcantara s Joshuou Kimmichem, už ve 25 letech nepostradatelným. Proti PSG se po čase musel vrátit na kraj obrany a vedl si skvěle. „Vidím ho na pravém beku, na stoperu, nalevo. Na pozicích 6, 8 i 10. A má vlastnosti, aby byl všude skvělý!“ zářil na serveru DAZN José Mourinho.

Obránce Bayernu Joshua Kimmich
Obránce Bayernu Joshua Kimmich

„Na hřišti je hrozně inteligentní. Chápe situace na hřišti, rozumí rozdílům mezi jednotlivými pozicemi a ví, co, kde, kdy a jak má dělat. Je to naprosto fenomenální hráč,“ rozplýval se portugalský kouč. Právě Kimmich může být ikonickou postavou Bayernu příštích let.

Triumf v Lize mistrů ale nevyplynul z individuálních představení, ale kolektivního výkonu a sázky na mládí. Střelec vítězného gólu Kingsley Coman dostal přednost před Ivanem Perišičem, na beku se zase proháněl teprve 19letý Alphonso Davies. Kanadský reprezentant se tak stal vůbec prvním hráčem, který vyhrál finále Champions League s rokem narození 2000.

A přijdou další mladí. Z PSG nedávno dorazil teprve 18letý Francouz Tanguy Kuouassi, v záloze se mají ukázat další Francouz Michaël Cuisance nebo Adrian Fein, který dostane šanci po návratu z hostování v Hamburku. A náhradou Manuela Neuera se má stát 23letý Alexander Nübel, který dorazil ze Schalke.

V polovině 70. let ve slavné éře Uda Latteka vyhrál Bayern Pohár mistrů evropských zemí (předchůdce Ligy mistrů) třikrát za sebou, může se něco podobného podařit i teď?

Z V R P Skóre B

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud