10. března 2021 • 13:00

Haaland má úžasný rekord! Ronalda s Messim válcuje. Sevillu štvala oslava

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to vůbec možné? Další špičková obrana se pokusila Erlinga Haalanda zastavit. A Sevilla, která se co do počtu inkasovaných branek aktuálně pyšní druhou nejlepší defenzivou španělské ligy, odešla z konfrontace zoufalá. Dva zápasy, čtyři góly. Norský střelec zase naděloval a hlavně on poslal Dortmund do čtvrtfinále Ligy mistrů. Ve slavné soutěži už má 20 zásahů, na které potřeboval jen 14 (ano, ČTRNÁCT) utkání. To je bilance, již se žádný jiný slavný útočník ani nepřibližuje.



Dva góly v prvním zápase, další dva v odvetě. Úterní domácí remíza 2:2 stačila Dortmundu vzhledem k vítězství 3:2 z prvního duelu k postupu. Haaland nejprve jednoduše zužitkoval přihrávku Reuse, jeho druhá trefa už se ovšem rodila mnohem složitěji.

Forvard Borussie nejprve brankáře Bona překonal bombou z úhlu, gól ale nebyl uznán kvůli útočnému faulu. Jenže turecký sudí Cakir se ve spolupráci s kolegou u videa ještě vrátil k předcházející situaci a našel faul Koundého právě na Haalanda. Penalta!

Dvacetiletý útočník z ní narval balon jen do tyčky, chviličku se pak hrálo. Vzápětí však Cakir hru přerušil, protože se Bono pohnul před brankovou čáru. Stejný prohřešek vytrestal v zářijovém předkole proti Midtjyllandu Slavii. Haaland si sebevědomě vzal míč znovu, a tentokrát byl úspěšný.

Hráče Sevilly ale naštval gólovou oslavou, krátce se zastavil na malém vápně a hlasitě se radoval s pohledem upřeným na překonaného Bona. Tahle provokace se příliš nelíbila třeba Acunovi s Jordanem, kteří Haalanda naštvaně pronásledovali až k rohovému praporku. Bizarní scéna.

Sevilla pak dokázala dvěma góly závěr zápasu zdramatizovat, ten třetí, který by osmifinálový souboj posunul do prodloužení, už ale dát nestihla.

„Je to vážně skvělé. V posledních letech pro nás nebylo samozřejmostí, abychom se dostali až sem. Být mezi osmi nejlepšími týmy Evropy je velký úspěch. A Erling? Je vynikající. Náš nejlepší střelec, má spoustu sebevědomí,“ pochvaloval si trenér Dortmundu Edin Terzič.

Haaland se v úterý večer zapsal do historie jako nejmladší fotbalista, který dokázal v Lize mistrů nastřílet 20 gólů. Připomeňme, že jednadvacáté narozeniny oslaví až v červenci. A co vyčnívá nejvíc – na oněch 20 tref potřeboval jen 14 zápasů.

Nepřijde vám to zase tak dobré? Tady je srovnání. Robert Lewandowski „dvacítku“ stihl za 36 utkání, Neymar za 38. Lionel Messi dvacátý gól vstřelil ve čtyřicátém duelu Champions League, Cristiano Ronaldo dokonce až v šestapadesátém.

Pokud Haaland zůstane zdravý, kolik branek asi může za svou kariéru nasypat?

Borussia Dortmund Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud