7. dubna 2021 • 11:45

Rozhodčí ulovil Haalandův podpis na karty. Dětinské, kritizoval expert

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ke komické situaci došlo v tunelu po zápase Ligy mistrů, který Dortmund na půdě Manchesteru City prohrál 1:2. Kanonýr Erling Haaland byl mezi hráči proudícími do šaten požádán o podpis. Nic zvláštního, kdyby oním „fanouškem“, který žadonil o suvenýr, nebyl rumunský asistent rozhodčího. Střelec Borussie se pousmál a sudímu se podepsal. Celý moment ovšem neušel televizním kamerám, překvapení experti z řad bývalých hráčů City i United následně arbitra ostře zkritizovali.



Norský útočník Haaland byl směrem k asistentovi rozhodčího shovívavý. Ochotně se Octavianovi Sovremu podepsal nejprve na žlutou a pak i na červenou kartu. Že by společný suvenýr pro asistenta i hlavního zápasu Ovidia Hategana? Těžko říct, každopádně celé to vypadalo poměrně komicky.

Haaland přitom asi neměl dobrou náladu. V 84. minutě sice přihrávkou na gól Marca Reuse pomohl k vyrovnání, Borussia však nadějný stav neudržela. Po inkasování na 1:2 v 90. minutě z kopačky Phila Fodena tedy možná neměl zrovna chuť se podepisovat, natož pak asistentovi, jehož ne každé rozhodnutí v zápase přijal.

Bývalý záložník Manchesteru United (a krátce i City) Owen Hargreaves pak ve studiu kritizoval výkon rozhodčích v prvním poločase, ve kterém podle něj udělali spoustu chyb.

Pro počínání asistenta Sovreho tak neměl pochopení. „I sudí může být fanoušek, ale nemůže si jít pro podpis před ostatními hráči. Nevypadá to správně,“ uzavřel svůj komentář ke komické situaci.

O něco ostřejší byl někdejší obránce Manchesteru City Joleon Lescott, který řekl, že na to nikdy není správný čas. „Nesedí to k práci profesionálního rozhodčího. Je to dětinské,“ kritizoval bývalý stoper anglického národního týmu. 

Mezi nejdiskutovanějšími momenty z prvního poločasu byla odpískaná a následně zrušená penalta pro Citizens. Hlavní rozhodčí Ovidiu Hategan ji odvolal po shlédnutí videa. Penaltovému zákroku totiž předcházela ruka domácího hráče.

Erling Haaland se po zápase podepsal netradičnímu "fanouškovi"
Erling Haaland se po zápase podepsal netradičnímu "fanouškovi"

Dále byl hlavní sudí kritizován za to, že příliš brzo odpískal faul Judemu Bellinghamovi na brankáře Edersona. Mladý hráč Borussie sebral míč gólmanovi při odkopu z ruky.

Rozhodčí Hategan pískl dříve, než Bellingham dopravil míč do sítě a situace tak již nemohla být přezkoumána. Na to si po zápase mladý Angličan hodně stěžoval. Měl totiž pocit, že se o šlapák nejednalo a Edersonovi míč vypíchl čistě.

SESTŘIH LM: City - Dortmund 2:1. Foden trefil výhru pro domácí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud