7. dubna 2021 • 10:25

Klopp si po blamáži rýpl do stadionu Realu: Divný večer. Jak na tréninku!

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna střela za celý zápas. Sice skončila v síti Realu, ale v úterý večer pro Liverpool nic neřešila. Domácí vstřelili rovnou tři a ovládli úvodní čtvrtfinále Champions League na stadionu Alfreda Di Stéfana. Právě dočasný domov Madridu se nelíbil trenérovi „reds“ Jürgenu Kloppovi, který si po prohře rýpl, že si připadal jak na tréninkovém hřišti.



Možná, že ještě vydýchával mdlý výkon jednotlivých hvězd v červených dresech. Jednoznačný zápas pro Real neočekával v repríze tři roky starého finále Champions League téměř nikdo. „Bílý balet“ mohl v prvním poločase naložit Liverpoolu tři, čtyři góly a měl by po starostech.

„Jsme rádi za výsledek, ale nic jsme nevyhráli. Náš výkon byl dobrý a to, co hráči předvedli na hřišti, bylo ohromující po průběhu sezony. Ale čeká nás ještě dlouhá cesta. Do odvety půjdeme, jako bychom doma hráli 0:0,“ hodnotil trenér Zinédine Zidane konečnou výhru 3:1.

Liverpool se nakonec prosadil z jedné střely na branku, která přišla záhy po startu druhé půle. Zblokovaný střelecký pokus Dioga Joty dorazil do sítě s pomocí břevna Mohamed Salah. Na víc se šampion z roku 2019 nezmohl, což mírně rozhodilo jindy usměvavého Jürgena Kloppa.

SESTŘIH LM: Real Madrid - Liverpool 3:1. Vinicius srazil Kloppův tým
Video se připravuje ...

„Byl to divný večer a to především kvůli stadionu. Připadal jsem si jak na tréninku. Na Anfieldu je to jiné – to je aspoň normální stadion,“ rýpl si německý kouč do dočasného domova Realu.

Paradoxní ovšem je, že ani v Liverpoolu v posledních měsících Klopp a spol. soupeře zrovna neválcují. Od 27. prosince na Anfieldu nevyhráli (8 zápasů) a aktuálně drží sérii šesti proher v řadě.

Ač se téměř většina evropských fotbalových soutěží hraje bez diváků, a to včetně Premier League, je Liverpool zvyklý na honosné ostrovní stadiony. To samé se týká i La Ligy, čehož využil Real a rekonstruuje slavné Santiago Bernabéu, jež se pyšní kapacitou přes 80 tisíc (Více čtěte zde >>>).

Dočasně pobývá na stadionu Alfreda Di Stéfana v tréninkovém centrum Valdebebas, kde svoje utkání hraje třetiligová rezerva a za normálních okolností pojme šest tisíc fanoušků. Svolení hrát zde soutěžní zápasy dostal Real od La Ligy i UEFA. „K tomu se vůbec nechci vyjadřovat. Je to náš stadion a hrajeme tu rádi,“ odsekl Zidane na žádosti o reakci.

Radost mohl mít alespoň z úspěšně odkoučovaného 50. utkání v Champions League, přičemž hned 31 zvládl vítězně. Lepší bilancí v prvních padesáti duelech má historicky pouze Jupp Heynckes (32). Pep Guardiola zvládl 30 výher a Diego Simeone 28.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud