29. července 2021 • 05:00

Hrdina Pešek, Vrbův kotoul a růže i čas na posilu? Co ukázala Sparta

Autor: dvo, jav
Vstoupit do diskuse
17
  • Video se připravuje ...

    Postup, miliony na cestě do pokladny, jistá Evropa a příští destinace Monaco, kde se může příběh posunout ještě do větší senzace! Sparta je na nohou. Pavel Vrba a spol. dokázali zvrátit nepříznivý vývoj 2. předkola Ligy mistrů ve velkém stylu. Proti Rapidu Vídeň (2:0) vylétla letní posila Jakub Pešek. Ovšem o dva hráče Letenští kvůli zraněním přišli. Co dalšího Pražané předvedli? A nepřijde čas zamířit opět na přestupový trh?

  • Vrba v rauši: kotouly i růže

    Prožil si takovou směsici emocí, že na ni jen tak nezapomene. V závěru odvetné bitvy s Rapidem naběhl Pavel Vrba na hřiště, aby zažehnal doutnající potyčku. O pár desítek vteřin později už pod sparťanským kotlem metal tradiční oslavné kotouly. „Vím, že kotoul nebyl ideální. Šetřím si ho až na postup do Champions League, to ho vyšvihnu i se stojkou. To budete čumět. Nemůžu si ale vystřílet všechny náboje hned při prvním postupu. Vy taky doma nenosíte hned čtyřicet růží, ale začínáte na menším počtu,“ bavil sparťanský kouč po postupu.

    Sparta - Rapid: Emoce krotí přímo na hřišti i kouč Vrba. Dostal za to žlutou kartu
    Video se připravuje ...

  • Peškův životní večer

    V létě se vrátil na Letnou. Do klubu, ve kterém fotbalově vyrostl. Křídelník Jakub Pešek potřeboval jen tři zápasy, aby se stal hrdinou. Postupovým gólem rozsekl bitvu s Rapidem, po faulu na něj se navíc pískala v prvním poločase i penalta. „Za sebe musím říct, že prožívám nejkrásnější fotbalové i životní období. Všechno si sedlo a je to nádherné. Užívám si to,“ rozplýval se rychlonohý křídelník. Někdejší hráč Liberce patřil mezi nejaktivnější hráče Pražanů a důrazně ukázal, jak velkou posilou může být.

    Sparta - Rapid: Sparta se dočkala druhé branky! Po úniku Krejčího skóroval agilní Pešek
    Video se připravuje ...

  • Jistota Evropy i milionů

    Na Monaco půjdou Dočkal a spol. s příjemným polštářem. Odstavením Rapidu ve 2. předkole Ligy mistrů si zajistili pohárový podzim. Zatím jim to stačí na základní skupinu Evropské ligy a s účastí v ní i odměnu 93 milionů korun. V případě postupu do bohatší Champions League by se však příjmy na Letné počítaly ve stamilionech. A to je pro Spartu stále obrovská motivace. „Na papíře to bude asi favorit. Je to kvalitní tým, nečeká nás nic snadného. Musíme se dobře připravit a podat maximální výkon. Proti Rapidu jsme to zvládli díky fanouškům, ale herně jsme tam měli dost ztrát,“ varoval před těžkou výzvou Jakub Pešek.

    Co pro Spartu znamená postup do 3. předkola Ligy mistrů?
    Video se připravuje ...

  • Čas pro Sadílka?

    Postup Sparty byl ve středu vykoupen dvěma krutými ztrátami. Už v prvním poločase musel hřiště kvůli zranění opustit David Pavelka. Ve druhém dějství zase Casper Höjer, který podal v prvním poločase velmi slušný výkon. Jak je to vážné? Nabízí se otázka, zda Letenští nezintenzivní zájem o Michala Sadílka, jenž i přes povedenou minulou sezonu v Liberci, momentálně nemá místo v PSV Eindhoven. Sportovní ředitel Tomáš Rosický v klubovém rozhovoru nepřímo naznačil, že by se mu jako posila zamlouval. Jeden z lídrů minulé reprezentační jednadvacítky navíc umí naskočit jak ve středu pole, tak i na levém kraji obrany. Podle informací iSport.cz se chtěli rudí případnému jednání věnovat po utkání s Rapidem. Nyní mají i pádné důvody.

    Michal Sadílek v utkání se Španělskem Michal Sadílek v utkání se ŠpanělskemFoto Profimedia.cz

  • Šancí bylo na debakl

    Byl jednoznačně mužem zápasu. Jakub Pešek pro Spartu vybojoval penaltu a v závěru utkání rozhodl o postupu. Parádní představení. Jenže letní akvizice z Liberce si byla po utkání vědoma toho, že ne vše bylo z její strany ideální. „Měl jsem v utkání situace, které jsem mohl řešit lépe. Dobrý pocit jsem z toho neměl,“ kál se 28letý odchovanec Letenských. Ovšem nebyl sám. V předfinální a finální fázi to vázlo i v podání Davida Moberga Karlssona a Tomáše Wiesnera. Sparta mohla zápas dovést do stavu 3:0, 4:0 a nikdo by se nedivil. „Je na čem pracovat. Musím si na to zvykat, že mám tolik příležitostí k dispozici. Sparta má obrovskou sílu, chvíli mi to potrvá si zvyknout. Jsem rád, že už tak brzy dostávám prostor a že jsme odvetu s Rapidem zvládli,“ dodal Pešek.

    SESTŘIH: Sparta - Rapid 2:0. Hrdina Pešek vystřelil Letenským postup
    Video se připravuje ...

  • Sparťanská radost po vstřelené brance
    Sparťanská radost po vstřelené brance

    AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

    Góly

    Domácí: 16. Moberg-Karlsson, 81. Pešek

    Hosté:

    Sestavy

    Domácí: Nita – Wiesner, Štetina, Hancko, Höjer (62. Polidar) – Pavelka (34. Sáček), L. Krejčí ml. – Moberg-Karlsson (77. L. Krejčí st.), Dočkal, Pešek – Hložek

    Hosté: Streibinger – Stojković, Greiml (59. Dibon), Wimmer, Ullmann – Arase (78. Schick), Schuster, Petrovič (86. Auer), Grüll – Fountas, Kara (78. Knasmüllner)

    Karty

    Domácí: Dočkal, Vrba, Wiesner

    Hosté: Kühbauer, Streibinger

    Rozhodčí

    Madden – Stewart, Roome (vš. Skotsko)

    Stadion

    Generali Česká pojišťovna Arena, Praha - Bubeneč

Vstoupit do diskuse
17

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud