6. července 2022 • 22:00

Rýsuje se soupeř pro Plzeň. První krok k Lize mistrů zvládly Helsinky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté HJK Helsinky porazili v úvodním duelu 1. předkola Ligy mistrů RFS Riga 1:0 a mají blíž k souboji s českým mistrem Plzní v následující části. O výhře domácího celku rozhodl v 11. minutě záložník Manuel Martic. Slovan Bratislava s Čechy Jaromírem Zmrhalem a Jurijem Medveděvem jen remizoval na domácí půdě s Dinamem Batumi.



Viktoria se poprvé utká s finským, nebo lotyšským šampionem na jeho půdě 19. či 20. července, odveta na západě Čech je na programu 26. července. Plzeňští jako jediní z českých týmů startují v kvalifikaci "milionářské" soutěže, Slovácko se představí ve 3. předkole Evropské ligy a pražské celky Slavia se Spartou začnou o kolo dříve v Evropské konferenční lize.

Budapešťský Ferencváros, který v minulé sezoně ve 3. předkole Ligy mistrů vyřadil Slavii, remizoval na hřišti kazašského Tobolu Kostanaj bez branek. Čtvrtfinalista uplynulého ročníku Evropské konferenční ligy Bodö/Glimt zdolal celek KÍ Klaksvik z Faerských ostrovů 3:0.

Šeriff Tiraspol, jenž se v uplynulém ročníku poprvé představil v hlavní fázi soutěže a zvítězil v ní na hřišti pozdějšího šampiona Realu Madrid 2:1, remizoval s bosenským celkem Zrinjski Mostar 0:0. Odvetu ale nesehraje na vlastním stadionu, nýbrž v Kišiněvě. UEFA v červnu rozhodla, že se až do odvolání nebudou hrát v separatistické proruské republice Podněstří v Moldavsku zápasy evropských soutěží. Důvodem je ruská vojenská invaze na Ukrajině.

Rovněž Slovan Bratislava doma remizoval 0:0 s Dinamem Batumi. A to navzdory tomu, že gruzínské mužstvo hrálo od 42. minuty v oslabení.

Úvodní utkání 1. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Tobol Kostanaj - Ferencváros Budapešť 0:0, HJK Helsinky - RFS (Lot.) 1:0 (1:0), Bodö/Glimt (Nor.) - KÍ Klaksvík (Faer. ostr.) 3:0 (2:0), Dudelange (Luc.) - FK Tirana 1:0 (0:0), Zrinjski Mostar - Šeriff Tiraspol 0:0, Maribor - Soligorsk (Běl.) 0:0, Slovan Bratislava - Batumi 0:0.

Klub HJK Helsinky dokázal zdolat v prvním utkání předkola Ligy mistrů Rigu a je tak blíže souboji s mistrovskou Plzní
Klub HJK Helsinky dokázal zdolat v prvním utkání předkola Ligy mistrů Rigu a je tak blíže souboji s mistrovskou Plzní

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud