24. srpna 2022 • 13:04

V Plzni už řeší soupeře do skupiny: vede PSG, kdo fandí Barce a kdo Realu?

Autor: mms, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Exkluzivní protivníci, pohádkový jackpot i podmanivá hymna s andělským chórem. Plzeň po čtyřech letech proplula do nablýskané Ligy mistrů. „Je to super pocit, něco neskutečného,“ líčil zaskakující kapitán Luděk Pernica po výhře 2:1 v domácí odvetě play off proti Karabachu. S parťáky teď vyhlíží čtvrteční los, v kterém na Viktorii číhají velké fotbalové značky.



Křepčili s fanoušky a pak jeden po druhém procházeli stanem za hlavní tribunou, kde na ně čekali reportéři. Plzeňští hrdinové se usmívali – a měli důvod. V Champions League se představili naposledy na podzim 2018, pak přišlo slabší období. Třeba loni na cestě do pohárové Evropy ztroskotali hned v prvním kvalifikačním dvojzápase.

„Liga mistrů je sen každého malého kluka, když začíná s fotbalem a dívá se na ni v televizi. A my to dokázali! S Jabloncem jsem hrál na Celtiku, ale tohle je o level výš,“ vyznal se obránce Libor Holík.

Když přišla řeč na čtvrteční los základních skupin, o vysněném protivníkovi dlouho nepřemýšlel: „Odmala jsem fanouškem Barcelony, takže je to jasné.“

Stoper Luděk Pernica, jenž hrál rozhodující bitvu o postup s kapitánskou páskou místo vykartovaného Lukáše Hejdy, myslí na jiného španělského obra. „Fandím Realu Madrid, ovšem ten už v Plzni byl,“ vykládal rozšafně. „S klukama jsme si dělali srandu, že můžeme dostat PSG. Teď už to může být pravda.“

Plzeň šla do play off po čtyřech výhrách nad HJK Helsinky a Tiraspolem, ovšem čtvrté předkolo bylo nejsložitější. Po remíze 0:0 v Ázerbájdžánu přišla smolná první půle v domácí odvetě. Viktoria nevyužila úvodní tlak a po trefě Filipa Ozobiče z 38. minuty musela dotahovat jednogólové manko.

„Důležité bylo, že jsme nešli s morálkou dolů. O půli jsme si řekli, že to můžeme otočit, což se stalo. S druhým stoperem Vaškem Jemelkou jsme si měli dát pozor na druhou žlutou a měli jsme hodně roztahovat hru přes křídelní prostory,“ popsal Pernica. „V postup jsem věřil od začátku, ale největší víra přišla, když jsme vyrovnali. Za chvilku jsme dali druhý gól a stadion nás hnal. Myslím, že jsme pak Karabach do ničeho nepustili. Je to krásný pocit, na klubové úrovni nic lepšího nezažijete.“

Výsledek 2:1 je plzeňská klasika, takhle skončily čtyři ze šesti partií v předkolech. V součtu s minulou sezonou jde už o sedmnáct soutěžních duelů českých mistrů. „Mohli bychom zajít na úřad a nechat si tenhle výsledek patentovat,“ vtipkoval Pernica.

„Je úplně jedno, jaké bylo skóre, nejdůležitější je postup,“ dodal Holík. „Nezačali jsme špatně, ale dostali jsme gól ze standardky. Ve druhém poločase jsme hráli výborně a odměnilo nás to dvěma góly. Takže pecka.“

Další pecky můžou přijít na podzim, hlavní fáze Ligy mistrů startuje 6. a 7. září.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud