Jakub Plaskura
13. dubna 2023 • 04:50

Pedagog pokořil učně. Chelsea nedala gól už čtyři zápasy, Benzema úřadoval

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na začátku se objali. Carlo Ancelotti a Frank Lampard se před výkopem čtvrtfinále Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Chelsea srdečně zdravili. Aby ne. Učeň Lampard jako hráč odkopal pod italským pedagogem za Blues 83 zápasů. Tím ale kamaráčofty skončily. Chelsea toužila po odplatě za rok staré vyřazení v téže fázi Champions League. Jenže lépe za postupem mezi nejlepší čtyři znovu vykročil Real výhrou 2:0. Chelsea nedala gól už čtyři zápasy v řadě!



Na Santiago Bernabéu se potkali dva poslední šampioni Ligy mistrů. „Bílý balet“ ale na začátku zápasu připomínal spíše nováčka v tanečních. V prvních minutách se dopouštěl častých ztrát a Londýňané hrozili z brejků. Ten první a největší zazdil Joao Félix. Když se úprk vstříc Courtoisovi v bráně domácích opakoval už potřetí, ozýval se nesmělý pískot španělských fanoušků.

Benzema a spol. se  potřebovali trochu rozehřát a postupně se těžiště hry přesouvalo před Kepu, který byl jedním ze dvou Španělů v základních sestavách obou celků, na straně Realu totiž nastoupil jediný domácí hráč Dani Carvajal.

A pak to přišlo. Ve 22. minutě právě Carvajal našel dloubákem Viníciuse Júniora, ten už zakončoval v diskomfortní pozici, Kepa ještě zasáhl, ale jednoduše do prázdné brány dorazil Benzema. Francouzský zabiják tak znovu potvrdil, že na Chelsea umí.

Vlažný vstup do zápasu pak potvrdil i Thibaut Courtois. „Je pravdou, že začátek byl hodně vyrovnaný, mohlo se to překlopit na obě strany. Důležitý byl můj zákrok za stavu 0:0. Pak nám pochopitelně pomohl gól a myslím si, že jsme mohli další branky přidat dříve. Po vyloučení Chilwella soupeř hlavně poctivě bránil, ale naštěstí jsme dali ještě aspoň jeden gól. Nesmíme ale nic podcenit, loni v odvetě Chelsea taky dokázala smazat dvoubrankové manko,“ připomněl belgický gólman rok starou záležitost v Lize mistrů.

Marco Asensio přidal v 74. minutě důležitý druhý gól Realu
Marco Asensio přidal v 74. minutě důležitý druhý gól Realu

Hosté po inkasované brance chvíli znervózněli a Real byl dle očekávání jistější na míči. Aby ne, Blues se před tripem do Španělska gólově neprosadili už 284 minut. Ofenzivní impotence, na kterou v modré části Londýna nejsou zvyklí, zatím neodčaroval ani Frank Lampard. „Výsledek je odrazem reality. Mrzí mě druhý inkasovaný gól, kdy jsme nepokryli standardní situaci. Určitě své hráče pochválím za týmového ducha, se kterým do zápasu vlétli. V odvetě se ještě o postup porveme.“

Jenže co s bídnou realitou? Lampard údajně podepsal smlouvu do konce sezony a tým převzal od Grahama Pottera v ještě horším stavu, než když ze Stamford Bridge v roce 2021 coby manažer poprvé odcházel. A v Madridu se zlepšení nekonalo.

Od úvodního gólu měli domácí zápas pod kontrolou, Lampard se sice snažil zhustit střed pole trojicí Kovačič, Kanté a Enzo Fernández, jenže nic. Na začátku druhé půle navíc musel odstoupit stoper Kalidou Koulibaly a téměř po hodině hry se dostavila další pohroma. Rodrygo dostal míč za obranu a těsně před vápnem jej netakticky stáhl bek Chilwell. Resumé sudího Letexiera bylo rychlé, červená a anglický reprezentant mohl do sprch. Lampard tak vystavěl hráz před Kepou, aby Chelsea dál neinkasovala. Plán se zbortil v 74. minutě, kdy Marco Asensio utaženou placírkou zpoza vápna navýšil vedení. Tou dobou byl útočný univerzál na hřišti zhruba tři minuty.

Domácím dvougólové vedení nestačilo. Dál se tlačili dopředu, ovšem po jedné šanci na každé straně přišlo ještě v nastavení. Benzema ani Mount síť nerozvlnili a londýnská odveta se tak ponese v náskoku Realu 2:0.

Góly

Domácí: 21. Benzema, 74. Asensio

Hosté:

Sestavy

Domácí: Courtois – Carvajal, Militão, Alaba, Camavinga (71. Rüdiger) – Valverde, Kroos (85. Tchouaméni), Modrić (81. Ceballos) – Rodrygo (71. Asensio), Benzema (C), Vinícius Júnior.

Hosté: Arrizabalaga – Koulibaly (55. Cucurella), T. Silva (C) (75. Mount), W. Fofana – James, Kanté (75. Gallagher), E. Fernández, Kovačić, Chilwell – Sterling (66. Havertz), Félix (66. Chalobah).

Náhradníci

Domácí: Asensio, Ceballos, Díaz, Fernández, Hazard, López, Lunin, Odriozola, Rüdiger, Tchouaméni, Vallejo, Vázquez

Hosté: Azpilicueta, Cucurella, Gallagher, Havertz, Chalobah, Loftus-Cheek, Mendy, Mudryk, Mount, Pulišić, Zakaria, Zíjáš

Karty

Domácí: Camavinga, Militão, Carvajal

Hosté: W. Fofana, Chilwell (č)

Rozhodčí

Letexier – Mugnier, Rahmouni – Frrappart (FRA)

Stadion

Estadio Santiago Bernabéu (Madrid)

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud