30. srpna 2023 • 23:10

Kodaň postoupila do Ligy mistrů. Koše pro losování jsou rozděleny

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Kodaně si stejně jako minulý rok zahrají skupinu Ligy mistrů. Přemožitelům pražské Sparty ze 3. předkola stačila v domácí odvetě závěrečného play off s Čenstochovou remíza 1:1, ve čtvrtečním losu budou nasazeni do třetího koše.  Antverpy uspěly 2:1 na hřišti AEK Atény a v součtu s úvodní výhrou 1:0 poprvé v klubové historii postoupily do hlavní fáze soutěže. Po pěti letech se ve skupině představí PSV Eindhoven po domácím vítězství 5:1 nad Rangers. 



Kodaň poslal do vedení ve 35. minutě slovenský stoper Vavro, jenž skákavou střelou ze 30 metrů překvapil nejistého gólmana Kovačeviče. V 87. minutě vyrovnal po závaru před bránou střídající Zwoliňski, dánští šampioni už ale náskok v součtu s úvodní výhrou 1:0 udrželi.

Antverpy v minulé sezoně ovládly po 66 letech belgickou ligu a nyní zaznamenaly další velký úspěch. Duel v Aténách gólově otevřel v 73. minutě útočník Kerk, jenž poslal do brány Balikwishův centr z levé strany. V 90. minutě srovnal Araujo, řecký tým ale v nastavení při hře vabank znovu inkasoval, sólový únik zakončil Balikwisha.

PSV Eindhoven minulý týden v Glasgowě remizoval 2:2 a dnes vedl od 35. minuty zásluhou Saibariho gólové hlavičky. Marocký záložník přidal další trefu krátce po pauze, a ačkoliv kapitán hostů Tavernier brzy snížil, domácí rozhodli třemi zásahy mezi 66. a 81. minutou. Postupně se prosadili De Jong, Veerman a skóre uzavřel Goldsonův vlastní gól.

Nizozemský celek vyhrál šesté ze sedmi soutěžních utkání v sezoně a oplatil dnešnímu soupeři vyřazení z minulého roku ve stejné fázi.

Po dnešních zápasech už je kompletní složení 32 týmů v milionářské soutěži. Los skupinové fáze je na programu ve čtvrtek.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud