15. května 2017 • 12:46

Český mistr musí o Ligu mistrů zase bojovat! Ajax a United doma neuspěli

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě není jasné, kdo v této sezoně vyhraje českou ligu. Před posledními dvěma koly už je naopak jisté, že šampion nepůjde přímo do základní skupiny Ligy mistrů. Poslední naděje padla. Rozhodlo, že oba finalisté Evropské ligy, jimiž jsou Manchester United a Ajax Amsterdam, si nezajistí postup do Ligy mistrů ze své domácí soutěže. To byla nezbytná podmínka pro šampiona z ePojisteni.cz ligy.



Nedělní prohra Manchesteru United 1:2 na Tottenhamu rozesmutnila nejen příznivce Rudých Ďáblů. Potvrdila také, že tým Josého Mourinha si z Premier League přímou účast v Lize mistrů přímo nezajistí. Tím by pomohl nejlepšímu českému klubu z aktuální sezony.

Manchester United je šestý se 65 body a zbývají mu odehrát dva zápasy do konce ročníku, třetí Liverpool, který získal o 8 bodů víc, už nemá šanci dohnat.

SESTŘIH Premier League: Tottenham - Manchester United 2:1. Vítězná rozlučka s White Hart Lane
Video se připravuje ...

Zklamání z českého pohledu přišlo i na nizozemské frontě. Feyenoord potvrdil v posledním kole zisk patnáctého titulu vítězstvím nad Almelem 3:1 a jako jediný ze své země má jistotu účasti v Champions League 2017/18, Ajax přes výhru 3:1 v Tilburgu zůstal o bod pozadu.

Oba týmy si tak přímý postup do příštího ročníku Ligy mistrů mohou zajistit pouze v případě, že uspějí ve finále Evropské ligy, které se hraje 24. května ve Stockholmu.

Slavii a Plzeň tak čekají stejně jako v uplynulých letech boje v kvalifikaci - druhý půjde do 3. předkola v nemistrovské části, do níž zasáhnou týmy z nejlépe hodnocených soutěží, vítěze české ligy čeká účast v mistrovské větvi, kde na něj budou čekat papírově slabší soupeři.

Na co čeká vítěz českého poháru?

Evropská liga zůstává stále atraktivní pro vítěze českého poháru, kterým se stane vítěz středečního finále mezi Zlínem a druholigovou Opavou. V případě, že s trofejí pro vítěze Evropské ligy bude slavit Manchester United, jde český zástupce přímo do skupiny Evropské ligy a bude mít jako jediný český klub dopředu jisté podzimní setrvání na mezinárodní scéně.

I v případě triumfu Ajaxu Amsterdam se vítěz českého poháru posune vzhůru. Místo třetího předkola půjde rovnou do závěrečného čtvrtého předkola.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud