4. října 2008 • 12:32

Jablonecká policie chystá zvláštní opatření

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mimořádná bezpečnostní opatření budou provázet nedělní prvoligový fotbalový duel mezi Jabloncem a Brnem. Mluvčí jablonecké policie Ludmila Knopová ČTK řekla, že policisté zařadili zápas mezi utkání s nejvyšším stupněm rizikovosti.



"Tomu jsme přizpůsobili i počet nasazených sil a prostředků," podotkla. Na pořádek na stadionu a ve městě bude dohlížet více než 100 policistů, 20 strážníků městské policie a asi stovka pořadatelů a pracovníků bezpečnostní služby.

Výkop zápasu je ve 20 hodin, ale preventivní akce začne již odpoledne. Od 17 hodin budou také uzavřeny nejbližší ulice v okolí stadionu. Podle Knopové se v Jablonci odehraje ročně asi pět podobně nebezpečných zápasů.

Poslední velký incident s brněnskými fanoušky se stal v Jablonci v březnu, když přijela asi stovka výtržníků. Na tribuně zlikvidovali 52 sedaček, prolomili ohrazení mezi sektorem domácích a hostujících fanoušků, rozbili policejní kameru a dvě policejní auta a po lidech házeli dělbuchy.

Škoda dosáhla asi 70.000 korun. Policisté zasahovali i ve městě, kde se mezi sebou fanoušci obou celků porvali.

"Tehdy jsme utkání nepovažovali za rizikové, nyní jsme se proto lépe připravili," uvedla Knopová. Policisté jsou připraveni doprovázet brněnské fanoušky během celého jejich pobytu ve městě. Po utkání je vyvedou až za hranice okresů, kde se jich ujmou kolegové.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud