15. května 2010 • 19:07

Sparta slaví titul. Rozhodující gól dal Řepka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty dnes získali 35. mistrovský titul. Oslavy po dvouletém půstu zařídil kapitán Tomáš Řepka, který na Letné jediným gólem vystřelil Spartě potřebnou výhru v posledním ligovém kole nad Teplicemi. Sparta tak uhájila čelo tabulky, zároveň zůstala v celé sezoně bez porážky. Přemožitele nenašla již 33 zápasů za sebou a stanovila nový rekord samostatné české ligy.



Přestože měl být zápas beznadějně vyprodán, několik desítek míst na tribunách bylo prázdných. I tak ale zápasu přihlížela nejvyšší sparťanská návštěva od derby se Slavií v říjnu 2008 - 19215 diváků.

V sestavě Teplic opět kvůli nemoci chyběl stoper Klein, překvapivě nebyl k dispozici ani zkušený záložník Vachoušek. Naopak domácí Sionko s Kušnírem si i přes lehké zdravotní problémy nenechali boj o titul ujít.



Sparta se i jejich zásluhou do Teplic pustila hodně zhurta. Po pár závarech se do první vážné šance dostal ve 4. minutě Wilfried, Sionkův centr však na přední tyči tečoval jen do boční sítě. O chvíli později znovu Wilfried ve vyložené šanci hlavou z malého vápna přestřelil.

Ve 12. minutě však domácí snahu o rychlý gól přehnali a téměř všichni vyrazili do vápna na standardní situaci. Míč se ale dostal k hostujícímu Mahmutovičovi, který postupoval s Verbířem sám na jediného obránce. Nadějný brejk však zastavil rychle se vracející Pamič.

Řepka právě vstřelil branku domácích.Foto Michal Beránek - SPORT


Teplice znovu zahrozili ve 23. minutě, kdy za obranu zabíhal Matula a jen těsně nestačil tečovat míč před Kozáčikem. Vzápětí byla ale znovu v permanenci obrana hostí, která zablokovala Sionkovu střelu, po rohu zas v akrobatické pozici netrefil přesně míč Řepka. Wilfriedova trefa z 38. minuty sice skončila v síti, ale nemohla být uznána, protože si útočník z Pobřeží slonoviny zpracoval míč rukou. A když se neujaly ani přímý kop Kucky a táhlá střela Pamiče těsně nad, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.



Sparťanský trenér Chovanec se pokusil ještě víc podpořit útok a místo Hohenedera nastoupil do druhé půle tvořivý Žofčák. A šlo skutečně o mistrovský tah. Slovenský záložník se hned postavil k rohovému kopu, míč se mu vrátil a následný Žofčákův centr uklidil do sítě Řepka. Sparta tak konečně protrhla čekání na gól a pro jejího kapitána to byl první gól od dubna 2008.



Stadion rázem začal skandovat "Mistři" a přišla na řadu i mexická vlna, sparťanští fotbalisté se však s jedním gólem nechtěli spokojit a nadále byli v útoku aktivní. Kucka však v akrobatické pozici přestřelil a ten samý hráč po dalším Žofčákově rohu těsně minul ostrou ranou ze skluzu. Netrefili se ani Kadlec s Brabcem.



Teplice hrozily jen nedotaženými rychlými brejky, Sparta však stále marně čekala na pojišťují gól. Nejblíže mu byl opět Kucka, ale jeho tvrdou ránu do protipohybu Slavíka stačil teplický brankář v pádu zastavit.

Na Spartě zavládla po závěrečném hvizdu obrovský euforie. Diváci vlétli na hřiště a slavili s hráči.
Video se připravuje ...


Když se nepovedlo vstřelit druhý gól, snažili se domácí především udržet míč na polovině soupeře a neudělat chybu. Teplice se však na srovnání nezmohly a Sparta tak mohla radovat z titulu. Fanoušci zaplnili hrací plochu a vychutnávali si mistrovské oslavy.

AC Sparta Praha - FK Teplice 1:0 (0:0)

Branka: 47. Řepka. Rozhodčí: Paták - Zlámal, Jiřík. ŽK: Stožický, Lukáš, Mareš. Diváci: 19.215.

Sestavy:

Sparta: Kozáčik - Kušnír, Brabec, Řepka, Pamič - Hoheneder (46. Žofčák) - Sionko (89. Kladrubský), Kucka, Vacek, Kadlec (87. Zeman) - Wilfried. Trenér: Chovanec.

Teplice: Slavík - Vidlička, Lukáš, Rosa, Siva - Verbíř (83. Doležal), Matula, Ljevakovič, Stožický - Mahmutovič (83. Veverka), Vondrášek (61. Mareš). Trenér: Plíšek.

Václav Kadlec se snaží obrat o míč Vlastimila Vidličku.
Václav Kadlec se snaží obrat o míč Vlastimila Vidličku.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud