12. dubna 2011 • 11:29

Zápotočný: Že bych nahradil Řepku? Jéžiš, ne!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl za úkol nahradit potrestaného Tomáše Řepku a zvládl to. Tomáš Zápotočný odehrál v zadní sparťanské linii slušný zápas, což znamenalo čisté konto a tři body po povinném vítězství nad odvěkým rivalem. „Bylo to moje první derby a hned vítězné. Na to nezapomenu,“ těšilo Zápotočného.



Nikdo nepochyboval o tom, že potrestaného Řepku nahradí v utkání se Slavií právě Tomáš Zápotočný. Všichni ale byli zvědaví, jestli derby zvládne.

Zklamaný kapitán Řepka nesl prohru v Jablonci hodně těžceFoto Pavel Mazáč Sport
Výsledek? Zvládnul ho. A na jedničku. Ovšem větu „Ano, plnohodnotně jsem nahradil Tomáše Řepku“ Zápotočný odmítl.

„Jéééžiš, vůbec ne,“ smál se. „Já jsem kolikrát říkal, že jsem do Sparty nepřišel nahrazovat Řepku. Teď jenom na mě přišla řada a já jsem rád, že jsem mohl odehrát tenhle hezký zápas.“

Také Chovanec viděl, že v případě trestu či zranění Brabce a Řepky může se Zápotočným kdykoliv počítat. „Je jasné, že teď novináři budou oba Tomáše porovnávat. Zápotočný odehrál těžký zápas, ale neinkasovali jsme. Takže jsem spokojen. V tomto ohledu byla obrana v pořádku,“ uvedl letenský kouč.

Přesto jednu výtku k dvojici Zápotočný-Brabec měl. „Když nehraje Řepka, chybí lepší organizace a větší důslednost. On je typ hráče, který mužstvo tlačí ven, organizuje ho zezadu. Jeho zkušenosti nám chyběly,“ dodal.

Tomáš Zápotočný v souboji se Zbyňkem Pospěchem.Foto Michal Beránek SPORT
Avšak kritický vyloženě nebyl. I proto se Zápotočný domnívá, že od nynějška dostane šancí v základní sestavě víc.

„Myslím si, že se to může stát. Uvidíme. Mám tu dlouhou smlouvu a třeba to tady jednou po Tomášovi převezmu,“ troufá si na vůdčí roli. „Ale ještě samozřejmě nechci, aby končil. Mám k němu respekt, je to dobrý fotbalista.“

Sparta nebyla po vítězném derby spokojena s předvedenou hrou ve druhém poločase. Trenér Chovanec kritizoval kostrbatou hru, stejně tak Zápotočný. Oba se ale shodli v tom, že tři body byly nakonec v tomto duelu důležitější než výkon.

„Nebylo to optimální, ale vyhráli jsme. To je důležitější, než kdybychom hráli dobře a pak byli naštvaní, že jsme prohráli. Ale je pochopitelně škoda, že jsme gólů nepřidali víc. Měli bychom pak větší klid,“ myslí si Zápotočný.

Důvodem zhoršeného výkonu letenského týmu ve druhém poločase byl podle Zápotočného odchod zraněného Marka Matějovského. Ten si poranil dva prsty, které necítil, a musel odjet na rentgen.

Tomáš Zápotočný v souboji s Karolem Kiselem.Foto ČTK
„Nemohli jsme pak takticky střídat. Třeba Lea (Kweukeho), kterého mohl nahradit čerstvý Pegy (Tomáš Pekhart). Leovi v závěru docházely síly a nemohl pořádně zaměstnávat stopery. To byl jeden problém. Dalším bylo, že ve středu hřiště trošku přestal hrát Abena,“ vysvětlil Zápotočný.

Dle jeho názoru měla Slavia utkání otevřené a kdyby vstřelila branku, začalo by to prý hořet. „Zaplaťpánbůh, že žádnou nedali a že jsme vyhráli. Přiblížili jsme se Plzni, odskočili Jablonci, takže je to zase dobré,“ uzavřel.

Sparta momentálně ztrácí na první Plzeň šest bodů. A neztrácí tak víru na obhajobu mistrovského titulu.

Tomáš Zápotočný se postaví do obrany vedle Ericha Brabce jako náhrada za potrestaného Tomáše Řepku
Tomáš Zápotočný se postaví do obrany vedle Ericha Brabce jako náhrada za potrestaného Tomáše Řepku

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud