5. května 2011 • 17:15

Natland zaplatil hráčům Slavie třetinu dluhů

Autor: spo, jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyostřená situace ve Slavii by se mohla alespoň trochu zklidnit. Společnost Natland Group, o které se mluví v souvislosti se vstupem do klubu, slíbila uhradit třicet procent dluhů vůči hráčům i zaměstnancům klubu. Slavia zároveň vyzývá fanoušky, aby se při dnešním utkání s Olomoucí zdrželi jakýchkoliv nepokojů. To se jí však nepodařilo. Příznivci sešívaných skutečně před semifinále Ondrášovka Cupu na dvacet minut obsadili hrací plochu.



Podle prohlášení, které firma uveřejnila na stránkách klubu, je společnost připravena zaplatit část dluhů hráčům a realizačnímu týmu ještě před dnešním utkání semifinále Ondrášovka Cupu (začátek 18:30).

„Chceme ukázat opravdovou snahu pohnout se z místa a věříme, že uvolněné prostředky pomohou alespoň trochu zklidnit vypjatou situaci," stojí ve vyjádření.

Že část peněz hráči skutečně dostali, potvrdil i kapitán mužstva Karol Kisel. „Zástupci Natland Group nám vysvětlili složitou situaci a průběh jejich jednání, poté nám vyplatili část pohledávek. Věřím, že se opravdu snaží Slavii pomoci a že se věci začínají hýbat správným směrem,“ věří lídr týmu.

Fanoušci Slavie při pochodu na derby se Spartou.Foto Michal Beránek SPORT

Současná jednání probíhají ve velké časové tísni a obrovském tlaku. Bouří se fanoušci, kteří na dnešní utkání dokonce plánovali vstoupit na trávník a demonstrovat přímo v průběhu utkání s Olomoucí.

"Už nám došla trpělivost. Chceme jasně na místě slyšet, co se Slavií bude. Nechceme už žádná vyjádření přes média nebo slibované a neuskutečněné tiskovky," řekl iSport.cz vůdce slávistického kotle Strašák.

Jak slíbili, tak učinili. Na začátku utkání s Olomoucí vstoupili na hrací plochu, kde se dožadovali vysvětlení tristní situace krizí zmítaného klubu. Utkání bylo odloženbo o dvacet minut, než se začalo hrát.

Více o situaci v Edenu zde »


Ke všemu dnes probíhá jednání licenční komise svazu, kde se rozhodne, zda Slavia dostane profesionální licenci na příští sezonu. Pokud ne, hrozí jí pád do třetí ligy.


Pracovníci bezpečnostní agentury, kteří zajišťují pořádek na stadionu během zápasů, též hrozili, že kvůli nesplaceným pohledávkám nebudou hlídat při utkání s Olomoucí. Existovala reálná hrozba, že se utkání odehraje před prázdnými tribunami.

Uvažovalo se dokonce i o tom, že se k chystanému protestu fanoušků přidají i samotní hráči. "Dnešní utkání určitě odehrajeme a věřím, že i fanoušci budou trpěliví a nenaruší jeho průběh," vyzývá po posledních zprávách i trenér Michal Petrouš.

Splacení třiceti procent dlužné částky rozhodně nepředstavuje závratnou sumu, která by měla problémy současné Slavie vyřešit..

Jestli tato slova naštvané fanoušky obměkčí, se ukáže až v průběhu utkání. Vzhledem k odloženému začátku střetnutí a dění v Edenu je patrné, že prohlášení Natlandu příznivce příliš neuklidnilo.

Kompletní prohlášení firmy NATLAND Group
Intenzivní jednání mezi investiční skupinou NATLAND Group a představiteli SK Slavia Praha dnes od rána pokračují. Vzhledem k složitosti právních a ekonomických poměrů na straně Slavie se je ale zatím nepodařilo dotáhnout do konce. Jednání provází velká časová tíseň, už dnes proběhne licenční řízení s SK Slavia Praha a také utkání Ondrášovka cupu s Olomoucí. Aby bylo možné patovou situaci Slavie posunout kupředu, rozhodla se skupina NATLAND Group klubu poskytnout prostředky pro úhradu cca 30 % závazků vůči hráčům, realizačnímu týmu a pořadatelské službě.

K vyrovnání těchto závazků dojde neprodleně, v případě hráčů a realizačního týmu ještě před dnešním pohárovým střetnutím s Olomoucí. „Chceme ukázat opravdovou snahu pohnout se z místa a věříme, že uvolněné prostředky pomohou alespoň trochu zklidnit vypjatou situaci. Prostředky poskytujeme s vědomím toho, že dohoda ještě není uzavřená a stavíme se tak na stranu těch, kteří věří tomu, že se Slavii podaří zachránit. Zároveň tím chceme alespoň trochu pomoci hráčům i zaměstnancům klubu, kteří jsou vůči němu obdivuhodně loajální,“ komentoval výsledek jednání tiskový mluvčí Rostislav Starý.

Že hráčům byly zálohy již vyplaceny, potvrdil i kapitán mužstva Karol Kisel: „Zástupci NATLAND Group nám vysvětlili složitou situaci a průběh jejich jednání, poté nám vyplatili část pohledávek. Věřím, že se opravdu snaží Slavii pomoci a že se věci začínají hýbat správným směrem.“

Trenér mužstva Michal Petrouš k tomu dodal: „Dnešní utkání určitě odehrajeme a věřím, že i fanoušci budou trpěliví a nenaruší jeho průběh. Všichni jsme čekali velmi dlouho a byla by škoda nedat novému potenciálnímu investorovi alespoň pár dnů, aby dokázal, že to se Slavií myslí dobře.“

Slavia hledá investora již několik měsíců, největší posun za tu dobu zatím dokázala právě skupina NATLAND Group, která se do jednání zapojila teprve koncem minulého týdne. „Jednání jsou mimořádně složitá a v tak krátké lhůtě je nebylo možné uzavřít. Malými krůčky se ale daří hledat cestu, jak Slavii pomoci. Musíme se ale chovat racionálně a jít krok za krokem,“ dodal Starý.

Zástupci skupiny NATLAND Group zahájili jednání i s dalšími věřiteli v čele se společností ENIC a budou dnes přítomní i na licenčním řízení se Slavií. Jejich cílem je najít cestu, jak zajistit regulérní formou pro Slavii licenci i pro další soutěžní ročník.


Stadion Slavie byl zaplombován
Stadion Slavie byl zaplombován

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud