6. května 2011 • 08:37

Chuligáni vymlátili VIP-ku, hráči se zamkli

Autor: pj, spo
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, FOTO - Zamkli se a čekali na nejhorší. Když fanoušci Slavie vlétli na tribunu a chtěli se za každou cenu dostat k vedení klubu, rozbíjeli, co se dalo. Sponzoři a partneři klubu pražské Slavie před nimi prchali. A doufali, že dveřní okna nepovolí úplně. Vedení klubu přitom "sídlí" o patro výš, přes tribunu se dovnitř dostat nemohli.



Fotografie a videozáběr jasně ukazuje, jak slávističtí chuligáni na tribuně řádili. Kopali do skelných dveří, oken. Vší silou, aby se dostali do VIP prostorů. Zde však nebyli zástupci vedení klubu. Ti seděli, jestli vůbec, o patro výš.

Každopádně řádění fanoušků odnese právě Slavia, která bude muset zaplatit za výtržnictví a nedohraný zápas vysokou pokutu. A ta bude pořádně mastná...

Takhle vypadá VIP prostor v Edenu po útoku radikálních fanoušků
Video se připravuje ...


"Fanoušci za pět minut zničili to, co jsme tu budovali deset měsíců. Je to od nich podraz," uvedl klubový ředitel Miroslav Platit, který jen tak tak unikl před lynčem rozvášněného davu.

Ani včera jim totiž nepodal konkrétní vysvětlení, jak se krize Slavie bude řešit. "Možná to jsou pro někoho kecy, ale pro klub zásadní věci," pronesl na hřišti. A tím prakticky rozpoutal vášně. Ultras dostali z dalších slibů alergii.

A co bylo s hráči Slavie? Ti při nepokojích seděli zamčení v šatně a nikdo z nich nemohl ven, dokud se situace neuklidnila.

"Nezlobte se, ale z bezpečnostních důvodů fotbalisté nebudou poskytovat žádné rozhovory," omlouval je tiskový mluvčí Ondřej Zlámal.

Prozradil, že hráči, kteří prosili fanoušky, aby se vrátili na tribunu, seděli smutně v kabině a bylo jim údajně do breku.

"Chceme ten zápas odehrát a pohár vyhrát," vysvětloval ještě na hřišti kapitán Karol Kisel. Žádost vyslyšena nebyla, Slavia prohraje kontumačně 0:3.

"Přitom jsme pro klidný protest dělali všechno. S fanoušky jsme akci koordinovali. Ale nenapadlo nás, že to takhle dopadne. Všechny nás mrzí, že se utkání nedohrálo. Mohli jsme se kvalifikovat do Evropy," dodal Zlámal.

Takhle vypadá VIP prostor v Edenu po útoku radikálních fanoušků
Takhle vypadá VIP prostor v Edenu po útoku radikálních fanoušků

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud