Pavel Janega
23. července 2010 • 17:39

Slavia ustupuje fanouškům, akcionáře ale nezveřejní

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V bojkotu slávistických fanoušků nastal mírný pokrok. Vedení klubu jim je ochotno v několika bodech vyjít vstříc, což jim sdělí na společné schůzce příští týden. Dopředu však avizovala, že jména akcionářů a lidí, kteří ovlivňují chod fotbalové Slavie, nezveřejní. Bude to problém?



Slávisté chtějí na konci měsíce, kdy hrají domácí zápas s Mladou Boleslaví, opět plné ochozy a bouřlivé povzbuzování. Aby k tomu ale došlo, musí se příští týden vedení klubu dohodnout s bojkotujícími fanoušky.

Tomáš RosenFoto Michal Beránek - SPORT

Vyjde to? Klub věří, že ano. A pomalu začíná ustupovat některým požadavkům.

"Řada záležitostí, které se například týkají slávistické Síně slávy a označení stadionu se už řeší, prohlídky stadionu už dokonce pravidelně probíhají. Některé záležitosti jsou samozřejmě složitější, ale i o těch jsme připraveni se bavit," řekl pro deniksport.cz tiskový mluvčí Ondřej Zlámal.

Kdo vlastní Slavii? To se neví. A vědět nebude

V jednom bodě se ale obě strany zřejmě neshodnou – a to ve zveřejnění akcionářů Slavie i majitelů, kterým patří společnost vlastnící Synot Tip Arenu.

"Chceme to vědět, abychom se neocitli v situaci jako Bohemians 1905, který balancuje na hraně holé existence poté, co se dostal do rukou lidí bez jakéhokoli vztahu a úcty ke klubovým tradicím," napsali fanoušci v otevřeném dopise.

Co na to Slavia? "Sice nemáme před nimi co skrývat, ale na druhé straně není možné prozrazovat citlivé informace, které by Slavii poškozovaly. Věřím, že i to si před nimi dokážeme obhájit a naše postoje pochopí," věří Zlámal.

Místo toho chce řešit méně příjemná témata, což se příznivcům nemusí líbit. "Hlavně ty, o nichž se v prohlášení nemluví, například nepovolená pyrotechnika, za kterou klub už zaplatil nemalé pokuty," podotkl mluvčí.



Skončí bojkot po víkendu?

Slavia by se mohla dohodě s fanoušky přiblížit už příští týden, na kdy je domluvena schůzka. Na jednání by kromě mluvčího mohli být přítomní také ti nejvyšší. "Počítá se s účastí Tomáše Rosena, Miroslava Platila a dalších členů vedení," řekl Zlámal.

Klub chce na schůzce přesvědčit příznivce, že se v Edenu během domácích zápasů pořád budou cítit jako doma a že se pro ně nic nemění. "Naopak s nimi budeme hledat další možnosti spolupráce, na splnění některých svých požadavků se mohou aktivně podílet," podotkl.

Tiskový mluvčí Slavie Ondřej Zlámal.Foto Barbora Reichová SPORT

Zlámal uvedl, že v uplynulých dvou letech klub věnoval prostřednictvím fanklubu na choreografie kotle téměř stopadesát tisíc korun, čímž dopomohl Ultras vytvořit si na stadionu zázemí.

"Vycházeli jsme jim vstříc v mnoha ohledech, jejich vůdce Strašák dokonce ve Slavii pracoval na letní brigádě," prozradil Zlámal.

Ultras mluvili s hráči

Bojkot nevadí pouze vedení klubu, ale také samotným hráčům. Hned tři z nich (Jaroslav Černý, Stanislav Vlček a Lukáš Jarolím) se sešli se zástupci Ultras. Slavia tvrdí, že o schůzce věděla, nicméně nepředpokládá, že by se fotbalisté přiklonili na stranu fanoušků.

"Účast někoho z kabiny předpokládáme i na jednáních v příštím týdnu. Ale situace není taková, že by se měl někdo přiklánět na něčí stranu a někdo stál proti někomu," řekl Zlámal.

"Myslím si, že se dokážeme dohodnout na takových krocích, které situaci uklidní, a Edenem co nejdřív znovu zazní mohutný pokřik Červenobílá síla, který požene naše fotbalisty za vítězstvím," dodal sebejistě.

Fanoušci fotbalistů Slavie a Bohemians 1905 společně 16. července protestovali před Synot Tip Arenou v Praze. Chtěli tak vyjádřit nesouhlas se stěhováním Bohemians 1905 do Edenu.
Fanoušci fotbalistů Slavie a Bohemians 1905 společně 16. července protestovali před Synot Tip Arenou v Praze. Chtěli tak vyjádřit nesouhlas se stěhováním Bohemians 1905 do Edenu.

Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud