Pavel Kalouš
7. srpna 2010 • 19:55

Bohemka v Edenu poprvé slaví. Zase bez fanoušků

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Téměř devět let čekali v lize fotbalisté Bohemians 1905 na vítězství nad Slováckem, a když už se ho konečně dočkají, nemá si ho pořádně ani kdo užít. Vítězství 1:0, první v nové sezoně, totiž v nenáviděném Edenu sledovalo pouhých 2627 diváků.



Byl to v utkání 4. kola Gambrinus ligy pořádně smutný pohled. Lukáš Hartig elegantně obstřelil gólmana Slovácka a v euforii běžel slavit svůj gól. Jenže nebylo s kým.

Výprava z Uherského Hradiště pískala, domácí kotel za brankou byl hodně skromný a zbylé tribuny byly téměř prázdné.

Bojkot Edenu fanoušky Bohemians 1905 je ještě radikálnější, než se zpočátku zdálo. A rebelující příznivci mohli litovat: Bohemka nadchla povedeným výkonem a zaslouženě přejela tým, který se dosud vyhříval poblíž špičky ligové tabulky.

„Málo diváků jsem čekal. My s tím nic nezmůžeme, můžeme fanoušky přemlouvat jedině dobrou hrou,“ říkal kouč Bohemians Pavel Hoftych.

Domácí hráči si poprvé vzali jeho slova k srdci ve 22. minutě, kdy dokonale zaskočili favorizovaného soupeře. Na konci rychlého brejku bylo podklouznutí hostujícího obránce Radka Mezlíka, čehož střelou k tyči nekompromisně využil Hartig. „Ten gól vlil hráčům do žil sebevědomí,“ všiml si Hoftych.

Přitom do té doby Slovácko na hřišti jasně kralovalo a ukazovalo, proč až do včerejšího utkání svou hrou bavilo diváky. Ofenzivní koktejl v podobě důsledného napadání, rychlých přihrávek a bleskového přechodu do útoku navíc zpočátku v Eden fungoval.

Jenže Hartigova trefa všechno změnila. Slovácko vypadlo ze své role, účelná hra se v mžiku rozsypala jako domeček z karet, který už hosté nedokázali znovu postavit.

„Měli jsme sice dobrý nástup, ale k ničemu nám to nebylo. Poslední dobou doplácíme na to, že neproměňujeme vyložené šance,“ povzdechl si trenér Slovácka Miroslav Soukup.

Lukáš Fujerík ze Slovácka se drží za hlavu po promarněné šanci v zápase proti Bohemians
Lukáš Fujerík ze Slovácka se drží za hlavu po promarněné šanci v zápase proti Bohemians

Jeho tým mohl jít v případě vítězství do čela tabulky, ale svou šanci promrhal. Polehčující okolností mohl být snad vytrvalý déšť, který v některých místech proměnil hřiště v bazén, jenže to by byla jen výmluva. Faktem je, že se Slovácko muselo bát, aby nakonec neinkasovalo víc branek.

Střela agilního Štohanzla z úhlu ale v 52. minutě skončila jen v boční síti a Martin Nešpor zase čtvrt hodiny před koncem v situaci jeden na jednoho nedokázal obejít gólmana Filipka. „Bohemka nás přehrála agresivní hrou a hlavně potrestala naši velkou chybu,“ nevymlouval se Soukup.

Šanci srovnat mělo Slovácko vlastně jedinou: šest minut před koncem ale hlavičku Ladislava Volešáka s pomocí tyče zmařil brankář Radek Sňozík. „Mohli jsme srovnat, ale remíza by vzhledem k naší hře asi nebyla spravedlivá,“ uznal Soukup.

Bohemians 1905 - 1. FC Slovácko 1:0 (1:0)
Branka:
22. Hartig. Rozhodčí: Příhoda - Handlíř, Santarius. ŽK: Bálek (Bohemians). Diváci: 2627.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, D. Nešpor - Moravec, Kaufman, Držík, Štohanzl (86. Trubila) - M. Nešpor (75. Bálek), Hartig (52. Škoda). Trenér: Hoftych.
Slovácko: Filipko - Reinberk, Mezlík, Košút, Kuncl - Kordula, V. Valenta, Volešák, Fujerik - Švancara (72. J. Valenta), Ondřejka (55. Szmek). Trenér: Soukup.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud