Jakub Konečný
13. září 2010 • 04:59

Rabiát Řepka pucoval svého kata

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se ti dva před dvěma roky potkali, byl z toho jeden z nejpamátnějších momentů v historii samostatné české fotbalové ligy. A měl pro oba fatální následky. Tehdy v květnu roku 2008 hodil Tomáš Řepka v utkání s Brnem míč do tváře soupeřova útočníka Aleše Besty. Rozhodčí Radek Matějek ho za toto nesportovní chování vyloučil už v první minutě utkání.



Sparta v deseti Brnu podlehla, o týden později nestačila bez distancovaného kapitána ani na Ostravu a nakonec přišla o takřka jistý titul, což si ostrý stoper dodnes neodpustil.


A Matějek? „Ten si za to, že si troufl takhle vyloučit Řepku, pak na Spartě dva roky nezapískal,“ tvrdí sudí Andreas Drastík, který byl letos v létě za podivných okolností vyřazen z listiny rozhodčích pro I. a II. ligu.

Řepka si vyslechl napomenutí od rozhodčího.Foto Pavel Mazáč (Sport)
Letos nicméně Matějek rozhodoval na Letné už dvakrát – v únoru zápas s Příbramí a v dubnu se Střížkovem. A teď v sobotu byl i u vydřené výhry mistra proti Jablonci. 

V první půli si Řepka řekl o Matějkovu pozornost dvakrát. Poprvé, když se po jednom z nesčetných tvrdých soubojů držel za tvář jablonecký útočník David Lafata.

„Dostal jsem od Tomáše lokem, ale bylo to v zápalu boje, to patří ke hře,“ mávl nad bolavou patálií rukou reprezentační útočník.

Zato chvíli před přestávkou se kolem Řepky prohnal s míčem na noze Marek Jarolím a sparťanský zadák ho v nadějném sólu viditelně zbrzdil chycením za dres. Zasloužené žluté kartě však ušel, neboť Matějek nechal kvůli pravidlu o výhodě pokračovat ve hře.

Ve druhé půli se pak role obrátily – jako poškozený se tentokrát cítil Řepka. Skákal společně s Lafatou na vysoký nákop, jenže míč nad ním jen proletěl a byl z toho velmi nebezpečný jablonecký útok. Potetovaný svalovec se okamžitě sprintem vracel a dštil při tom na Matějka síru, neboť měl pocit, že ho Lafata ve vzduchu fauloval.

Zklamaná sparťané Tomáš Řepka (vlevo) a Juraj KuckaFoto Pavel Mazáč (Sport)
Byla to Řepkova klasika: vypoulené oči, naběhlá žíla na krku a kanonáda slov, jako když štěká vzteklý pes. Rozzlobený idol sparťanských fanoušků se k Matějkovi přiblížil, co to šlo, a spílal mu i dlouho poté, co hosté nadějnou akci zazdili.

Matějek celou dobu dělal, jako by nic.

„Já si nepamatuju, co Tomáš rozhodčímu říkal,“ culil se po utkání Lafata. „V první půli jsem chtěl faul já, nyní si ho žádal on. V takové situaci člověku nějaká ta slova uklouznou, ale určitě to nebylo nic strašného.“

Po závěrečném hvizdu šla většina sparťanů za Matějkem do středového kruhu, aby mu podala ruku.

Řepka si to však namířil rovnou ke kotli svých nejvěrnějších příznivců.

Vstoupit do diskuse
5

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud