13. září 2011 • 14:34

Budějovice ulovily talent z Chelsea. Poborskému ho doporučil Čech

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

České Budějovice získaly velmi zajímavou posilu. Fotbalový celek získal do branky talentovaného Mateje Delače z Chelsea. Devatenáctiletý gólman přichází do Budějovic na hostování do června 2012, jeho příchod klubu doporučil i Petr Čech.



Delače předchází výborná pověst. V chorvatské nejvyšší soutěži si zahrál jako šestnáctiletý, čímž se stal nejmladším hráčem v historii tamní ligy. Už v patnácti letech byl na testech v Benfice Lisabon, velkého přestupu se dočkal v roce 2009.

Hráčem Chelsea se stal přesně 11. září, ale zatím si v klubu příliš nezachytal. Sezonu 2009/ 2010 strávil ve svém mateřském klubu NK Inter Zaprešić, další rok byl na hostování v nizozemském Vitasse Arnhem, neoficiální farmě Chelsea.

Talentovaný gólman nyní zkusí štěstí v české lize, v Českých Budějovicích by měl vydržet celou sezonu 2011/2012. "Delač je jedním z největších brankářských talentů v Evropě. Jeho příchod mi doporučil i brankář Petr Čech," uvedl na oficiálních stránkách klubu předseda představenstva Karel Poborský.

"Matej je velmi dobrý brankář i výborný kluk. Je teď v období, kdy je důležité, aby chytal. Myslím, že i pro něj bude angažmá v české lize dobrou zkušeností," prohlásil na adresu svého "chráněnce" i Petr Čech.

Poborský teď stejně jako celý klub doufá, že mladý brankář pomůže vyřešit špatnou situaci budějovických gólmanů, kterým se v současné sezoně příliš nedaří. Tým se s jediným bodem se krčí na čtrnáctém místě tabulky, navíc v šesti zápasech inkasoval sedmnáct gólů, což je nejvyšší číslo v lize.

Dlouholetou jedničkou klubu je zkušený Pavel Kučera, který ale v posledním utkání proti Ostravě (0:0) seděl jen na lavičce náhradníků.

Brankář chorvatské reprezentace Matej Delač v zápase proti Saúdské Arábii na světovém šampionátu do dvaceti letFoto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud