Stanislav Hrabě
22. září 2011 • 08:45

Bican zmizí z Edenu. Jinak se špatným vedením nelze jednat, říká syn legendy

Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obří fotografie Josefa Bicana nad hlavním vchodem stadionu v Edenu bude odstraněna! To je výsledek schůzky syna nejslavnější slávistické legendy Ivana Bicana a pověřených zástupců vedení. „Nemám z toho žádnou radost, ale jiná možnost nebyla,“ říká smutně potomek nejvěhlasnějšího kanonýra.



Přes dvě hodiny trvala schůzka syna slávistické legendy Ivana Bicana s vedením pražského klubu. Nikoli se členy představenstva, bratry Řebíčky a generálním ředitelem Miroslavem Platilem, ale s ředitelem komunikace Ondřejem Zlámalem a obchodním a marketingovým ředitelem Martinem Malíkem. „Dostali pověření od vedení, tak jsme jednali,“ nebránil se Bican schůzce se těmito vyslanci.

Ke shodě ovšem nedošlo. Syn slávistické legendy požadoval odstranění fotografie svého otce s odůvodněním, že současná situace v jeho oblíbeném klubu, který předchozí vedení přivedlo téměř k likvidaci a ani současné není zárukou rozvoje, poškozuje jméno celé rodiny. A nepřeje si, aby velká fotografie otce vítala u stadionu fanoušky.

Od tohoto požadavku ani po dlouhém vzájemném vyjasňování názorů neustoupil.

Klub ve svém prohlášení zpochybnil, že je Ivan Bican oprávněn jednat za svoji matku a manželku legendárního Pepiho.

Jarmila Bicanová podle vedení klubu totiž několikrát ocenila instalaci snímku na stadionu.

„Paní Bicanová, která je pravidelným návštěvníkem zápasů Slavie, by mohla jen těžko souhlasit s tak nedůstojnou šaškárnou, jakou její syn předvádí,“ uvádí se v prohlášení.

Zástupci klubu nicméně nakonec přislíbili, že fotografii sundají. „Je nám líto, že se to událo v době, kdy je Slavia finančně stabilizovaná a pozvolna se škrábe nahoru, kde ji chtějí všichni vidět,“ povzdechl Malík. „I když cesta nahoru bude dlouhá,“ dodal.

Tímto argumentem také apeloval na Bicana, zda by si aspoň nenechal na rozmyšlenou a rozhodnutí odložil na později. Neuspěl. „Oddalováním se problém přece nevyřeší,“ neustoupil od razantního činu Bican.

Fotografie jeho otce tedy ze stadionu zmizí. „Oficiální cestou nás bude informovat a vyzve, abychom ji odstranili. Bude to tak mít i právní rámec,“ vysvětlil Malík další postup. „Pokud si to oba přejí, on i matka, tak se podřídíme, i když je nám to vzhledem k fanouškům nesmírně líto,“ doložil, o jak bolestné rozhodnutí ze stany vedení Slavie jde.

Přestože Bican dosáhl svého, ani on se necítí jako vítěz. „Nemám z toho žádnou radost a matka taky ne,“ připomněl, že Slavia mu nadále zůstává v srdci. „Byla to ovšem jediná možnost, jak výrazně upozornit na to, co se ve Slavii děje, že ani k novému vedení nemám důvěru,“ uzavřel svůj vítězný boj, který je podle jeho slov hodně trpký.

U vchodu do Edenu je fotka Pepiho Bicana
U vchodu do Edenu je fotka Pepiho Bicana

Vstoupit do diskuse
9

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud