26. září 2011 • 11:40

Slávisté se Řepky bojí, tvrdí Vízek. 3 důvody, proč (ne)nastoupí

Autor: kon, spo
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude to řežba se vším všudy. Bitva před vyprodaným stadionem. I když je mezi oběma týmy v ligové tabulce propastný rozdíl 15 bodů, budou v hledišti i na hřišti vládnout emoce. Podle náznaků z Letné k nim ale nepřispěje největší bouřlivák a rebel - sparťanský stoper Tomáš Řepka (37). Ale třeba letenští trenéři překvapí a velkého srdcaře pošlou na plac.



Ikona klubu na lavičce, nebo dokonce na tribuně? Ještě vloni nepředstavitelná věc. Jenže letos se poměry změnily. „Klidně posadím Řepku na lavičku,“ netajil se před sezonou kouč Martin Hašek. A tak taky opravdu udělal.

Hráč chtěl kvůli tomu odejít. Zájem měl Jablonec, Dukla, Příbram a Mladá Boleslav. Jenže obránce si odchod na poslední chvíli nečekaně rozmyslel.

V týdnu trénoval s týmem a chystal se na derby. „Tomáš není mezi dvěma nejlepšími stopery. Jestli se chce vrátit do základní sestavy, musí nás přesvědčit,“ řekl Hašek, jehož družina neprohrála v lize už 15 zápasů v řadě.

Teď má ale několik důvodů, aby Řepku zase vybral do úvodní jedenáctky. Minulý zápas totiž nedohrál kvůli zranění Zápotočný. „Má koňara. Na derby by měl být v pořádku,“ tvrdí Hašek.

Jenže pokud by opravdu chyběl, musí povolat Brabce nebo Řepku. Minimálně na lavičku. „Řepka patří do základní sestavy. Navíc slávisté by nebyli rádi, kdyby hrál. Mají z něj strach,“ myslí si internacionál Ladislav Vízek.

Podle něj by měl zápas mnohem větší náboj. „Když hraje, tak to má větší grády. Bez něj to je nuda,“ tvrdí Vízek.

A to je vlastně pravda. Bez Řepky nebude taková legrace...

3 důvody, proč Řepka bude hrát
Tomáš ŘepkaFoto Michal Beránek (Sport)
1. Je to srdcař

Každé derby maximálně prožívá. Když hraje proti Slavii, dá do zápasu všechnu svoji energii. Pro Spartu by mohl být dobrým trumfem.

2. Marod Zápotočný
Podle Haška je stoperská dvojice jasná. „Nejsilnější jsou Jarošík a Zápotočný,“ tvrdí kouč. Ovšem minule Zápotočný nedohrál a jeho start je nejistý.

3. Větší náboj
Takové emoce dokáže na hřiště přinést jen on. Na slávisty působí jako červený hadr na býka. Zápas s ním dostane vyšší náboj. Slávisté se ho bojí.
3 důvody, proč Řepka nebude hrát
Tomáš ŘepkaFoto Pavel Mazáč (Sport)
1. Chtěl odejít z týmu

Trenéři mu připravili muka, když ho posadili na lavičku. Tohle nesnesl, a ač je zarytým sparťanem, zvažoval odchod. Hašek ho těžko nechá hned hrát.

2. Spartě se daří
Sparta vyhrála všech sedm ligových zápasů. Řepka ve většině z nich nenastoupil. Klub je tak přesvědčený, že se bez vůdce Řepky obejde.

3. Blikance a nervozita
Když se mu něco nelíbí, pořádně zpucuje rozhodčí a také spoluhráče. Některé hráče to sráží a neradi s ním hrají. To Jarošík je podle Haška klidná síla.
Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud