6. listopadu 2011 • 08:13

Oloumoucký Heinz po prohře se Spartou: Rozhodčí si to pohlídali

Autor: mjk, riš, ČTK
Vstoupit do diskuse
14
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Téměř v rozčilení opouštěl po duelu se Spartou domácí stadion olomoucký útočník Marek Heinz. Jeho tým podlehl Letenským 0:1, jeho však více trápila křivda ze strany hlavního rozhodčího Jecha. "Pohlídal si to a do ničeho nás nepustil," lamentoval po zápase zkušený forvard.



Dalším, kdo ho namýchnul, byl sparťan Libor Sionko. Ten po zápase ukázal posměšné gesto směrem směrem k domácím tribunám, což Heinz nemohl rozdýchat. "Nechápu, proč se Sionko vysmíval našim fanouškům. Myslím si, že taková gesta se zkrátka nedělají," dušoval se hráč Sigmy.

Velmi spekulativně viděl i dva momenty v soupeřově vápně, kde byli podle něj dva hráči Olomouce jasně staženi k zemi. "Stát se to na druhé straně, pískala by se penalta," cítil křivdu Heinz. Poté ještě utrousil: "A pak už nás rozhodčí nechtěli pustit vůbec do ničeho. Pohlídali si to a já to cítím jako velikou křivdu.“

Stejného názoru byl i jeho trenér. "Při jedné z výhod, když jsme šli dva na jednoho, zapískal rozhodčí faul a nepustil nás do brejku," stěžoval si Psotka.

Hrdinou zápasu byl Václav Kadlec, který vedle rozhodujícího gól dokázal více než hodinu prohánět domácí stopery. Druhým podzimním zásahem dal najevo, že Sparta dokáže hrát i s jiným útočníkem než s obrovitým Leonardem Kweukem. "Je dobře, že to vyšlo už v úvodu zápasu, protože já si věřil, že stoperům uteču. Domácí jsme pak už nepustili do zápasu," liboval si jediný střelec zápasu.

Na výborný zápas soupeře upozornil i přes své rozhořčení Heinz. "Dvacet minut jsme si nenahráli balon. A pak po naší standardce utekl jejich hráč, kterého jsme nepokryli, to se nám nesmí stávat. Kadlec nám tam zaběhl a musím říct, že to vyřešil velice dobře," ocenil mladíkovu hru.

Marek Matějovský byl po utkání v Olomouci rozezlen.
Marek Matějovský byl po utkání v Olomouci rozezlen.

Vstoupit do diskuse
14

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud