21. listopadu 2011 • 20:20

Střelec Krejčí! Sparťanský mladík rozhodl derby s Bohemkou

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po nešetrném zákroku od Michala Breznaníka téměř celé jaro promarodil se zlomenou nohou, nyní je definitivně zpátky. Ladislav Krejčí, teprve devatenáctiletý záložník Sparty, dvěma zásahy rozhodl ligové derby s Bohemkou. Jeho góly přispěly k výhře 4:0 i faktu, že Sparta zůstane na čele ligové tabulky s šestibodovým náskokem před druhým Libercem.



Do základní sestavy Sparty se Krejčí poprvé dostal na konci září proti Slavii. V největším pražském derby se na vítězství Letenských 3:0 podílel jednou brankou, od té doby si pevně drží místo v Haškově (Chovancově) základní jedenáctce. Blonďatý záložník byl strůjcem vítězství i v posledním pražském derby podzimu proti Bohemians.

Už v 8. minutě si počkal na přesný pas Matějovského a na zadní tyči bezpečně trefil odkrytou branku Bohemians, čímž korunoval drtivý nástup sparťanského týmu. K nejlepším mužům na trávníku patřil Krejčí i v dalších minutách utkání, během prvního poločasu mu ještě jednu tutovku perfektním zákrokem zlikvidoval gólman Sňozík.

"Krejčí s Kadlecem, Sionkem a Jarošíkem se mi moc líbili," přiznal v přestávkovém rozhovoru pro Českou televizi Josef Csaplár, trenér reprezentační sedmnáctky.

A měl pravdu. Zmíněná trojice patřila ke klíčovým hráčům sparťanské cesty za vítězstvím. Sionko se postaral o třetí úspěch Sparty a poslední hřebíček do rakve "klokanů" zatloukl Václav Kadlec.

Talentovaný záložník výkon proti Bohemians okořenil ještě jedním gólem. Na začátku druhé půle prodloužil Hušbauer rohový kop Matějovského a Krejčí z voleje napálil balon pod břevno. Parádní práce! Nebýt rychlé reakce Sňozíka při šanci v prvním poločase, mohl dokonce slavit hattrick.

Krejčí zaznamenal celkově třetí branku ligovou v sezoně a opět potvrdil, že mu místo na levém kraji sparťanské zálohy patří právem. Od stříbrného medailisty z mistrovství Evropy do 19 let se ještě můžeme dočkat velkých věcí...

Bohemians 1905 - AC Sparta Praha 0:4 (0:1)

Branky: 8. a 51. Krejčí, 72. Sionko, 82 Kadlec. Rozhodčí: Kocourek - Filípek, Kovařík. ŽK: Matějovský (Sparta). Diváci: 4382.

Sestavy:

Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl (77. Michálek), Růžička - Moravec, Budínský (62. Šumský), Borek (46. Kraus), Bartek - Nešpor, Škoda. Trenér: Medynský.

Sparta: Švenger - Vidlička, Brabec, Jarošík, Pamič - Hušbauer - Sionko, Grajciar (86. Mareš), Matějovský, Krejčí (82. Kweuke) - Kadlec. Trenéři: Hašek a Chovanec.

Ohlasy po utkání
Kouč Sparty Martin Hašek byl rád, jak jeho tým malé pražské derby zvládl i po reprezentační pauze. Bezprostředně po ní třeba před měsícem prohráli Letenští domácí zápas s Libercem 0:3.

"Zápasy po repre pauzách jsou pro Spartu většinou rizikové, Sparta s tím má problémy nějakých deset, patnáct let. Takže jsme se dnes připravovali s maximální soustředěností a vnutili soupeři svoji sílu," řekl Hašek.

Sparta podle něj jasně dominovala. "Dobře jsme se pohybovali, byli silní na míči. Vyhráli jsme 4:0, navíc šlo o pražské derby a venkovní zápas, takže to je skvělý výsledek," prohlásil Hašek.

Je rád i za to, že Sparta si už v předstihu zajistila titul půlmistra. "Když jsem byl hráč, tak jsem si zapálil doutník, když jsme byli mistry nebo půlmistry. Teď to nebude jinak, ale ještě si počkám, až za sebou budeme mít poslední dva podzimní zápasy," uvedl s úsměvem.

Hašek chválil záložníka Krejčího, autora dvou branek a jedné asistence. "Ukázal výkon, na jaký prostě má. Nebyl to od něj žádný výstřel ze tmy. Věříme, že to samé bude předvádět i v dalších zápasech," uvedl.

Podle Haška se na Spartě vůbec neprojevily spekulace médií, podle kterých by tým měl v zimní pauze opustit on i generální sportovní manažer Jozef Chovanec.

"Být trenérem ve Spartě znamená, že pod tlakem jste neustále. Bez ohledu na to, co se píše. Pořád padají jména a existují nějaké úvahy. Osobně necítím větší tlak a nepracuje se mi hůř než jindy. Je to prostě setrvalý stav," řekl Hašek.

Odmítl, že by dnešní vysoká výhra mohla jeho pozici změnit. "Ale to není otázka pro mě. S panem Křetínským (majitelem Sparty) jsem mluvil naposledy po utkání s Mladou Boleslaví, kdy jsme prohráli a on vyslovil nespokojenost. Od té doby jsme spolu nemluvili," řekl Hašek.

Trenér Bohemians 1905 Pavel Medynský byl po prohře skleslý, jeho tým vyhořel podobně jako před týdnem v Příbrami, kde prohrál 0:3.

"Takový zápas se mi nehodnotí lehce, ze Sparty jsme byli ustrašení od samého začátku a kromě brankáře Sňozíka tam nebyl nikdo, kdo by se s tím dokázal vyrovnat. Dostali jsme pěkný příděl," řekl bez vytáček Medynský.

Na začátku druhého poločasu, kdy Krejčí vstřelil svoji druhou branku, mu bylo jasné, že Bohemians se Spartou těžko mohou bodovat. "Je těžké otáčet zápasy s takovým týmem. A naši hráči navíc udělali jen málo pro to, aby to dokázali," uvedl Medynský.

Jeho tým získal z posledních čtyř utkání jediný bod, nepomohl mu ani návrat zkušeného obránce Marka Nikla, který od poloviny září v lize nenastoupil.

"Měl to těžké, ani spoluhráči mu nepomohli. Mára (Nikl) za posledních třináct dní trénoval asi jen šestkrát, nemohli jsme čekat, že bude hrát prim. Ani mu góly za vinu nedávám," řekl Medynský.

Ten si hodně slibuje od zimní pauzy, až se do týmu z hostování ve Slovanu Bratislava vrátí útočník Lukáš Hartig a uzdraví se záložník Kaufman. "Na jaře zase budeme řádit jako černé ruky," věří.



Sparta se ujala vedení již v úvodu zápasu
Sparta se ujala vedení již v úvodu zápasu

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud