28. listopadu 2011 • 20:26

Slavia prodloužila sérii neporazitelnosti, remizovala s Baníkem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie remizovali v dohrávce 15. ligového kola s Ostravou 0:0. Zápas podprůměrné úrovně přinesl málo šancí a především nepřesnosti. Pražané sice pod trenérem Františkem Strakou popáté za sebou neprohráli a protáhli sérii domácích utkání bez porážky už na patnáct, ale z remízy se více raduje Baník. Slezský tým venku podruhé za sebou bodoval a vzdálil se předposlednímu Žižkovu na dva body.



Oba týmy v poslední době jen vzpomínají, jak před časem bojovaly o nejvyšší příčky, a dnešní zápas pouze potvrdil, že jsou momentálně ve velké herní krizi. První půle měla s ligovým fotbalem pramálo společného a za celých 45 minut viděli prokřehlí diváci pouze jednu zajímavou šanci.

Slavia sice v úvodní čtvrthodině vyvinula platonický tlak, ale hostující brankář Pietrzkiewicz nemusel zasahovat a jen několikrát pohledem zkontroloval nepřesnou střelu. Poté upadla hra do hlubokého podprůměru.

Baník, kterému chyběl potrestaný střelec Svěrkoš, přijel do Edenu slušně takticky připraven a nepouštěl Pražany do zakončení. Nakonec nechybělo moc, aby poprvé v sezoně vyhrál první půli.

Na Poliačkův rohový kop si v 41. minutě naskočil Vomáčka, ale v dobré pozici hlavičkoval jen do středu branky a gólu proti bývalému klubu se nedočkal. Slávisty vedle tradičního pokřiku proti Strakovi vyprovázel do šaten i pískot.

Po změně stran úroveň hry přece jen stoupla. Oba týmy se krátce po sobě dožadovaly penalty, ale sudí Franěk zůstal klidný. Po hodině hry poprvé výrazněji zahrozili Pražané. Janda střílel ze strany ke vzdálenější tyči, ale těsně ji minul.

Největší šanci zápasu si v 66. minutě vytvořili Slezané. Poliaček se dostal za obranu a slávisté mohli děkovat Čontofalskému, že dobře vyběhl a zmenšil úhel. Domácí na konci zamkli soupeře před jeho vápnem, ale velkou šanci si nevytvořili a Baník už cenný bod uhájil.

Slavia Praha - Baník Ostrava 0:0


Rozhodčí: Franěk - Pospíšil, Jiřík. ŽK: Cicman, Jarolím - Vomáčka. Diváci: 3975.

Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Cicman, Hubáček, Hloušek - Jarolím - Janda, Milutinovič (78. Voráček), Trubila - Hurka (43. Vlček) - Blažek. Trenér: Straka. Ostrava: Pietrzkiewicz - Zawada, Frydrych, Vomáčka, Cverna - Droppa, Vašenda - Ferenčík (27. Malcharek, 90. Fantiš), Greguš, Poliaček (82. Šenkeřík) - Kraut. Trenér: Malura.

Vitali Trubila bojuje s ostravským obráncem Janem Zawadou
Vitali Trubila bojuje s ostravským obráncem Janem Zawadou

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud