Karel Häring
3. února 2012 • 18:46

Podruhé už Sparta nezaváhala, Vaduz porazila Keričovým gólem

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠPANĚLSKA | FOTOGALERIE | Zpátky na vítěznou vlnu se vrátili fotbalisté pražská Sparty ve svém druhém utkání v rámci španělského soustředění. Gólem Andreje Keriče ze 34. minuty porazili lichtenštejnský celek Vaduz 1:0.



Dva dny po porážce s Lechem Poznaň, první v zimním přípravném období, trenéři podle plánů prohodili sestavy.

Většina z jedenáctky, která končila proti polskému celku, začala od úvodní minuty s Vaduzem. Vesměs jde o hráče, kteří vstoupí do jarní části z pozice náhradníků (ne všichni!).

Proti celku druhé švýcarské ligy začali dobře, znovu se snažili presovat soupeře, jakmile měl míč, a obrana byla opět vysoko vysunutá.

Už se však nedostávali do tolika šancí jako proti Lechu. Paradoxně však stihli v úvodu vstřelit gól po hezké kombinaci, na jejímž konci přesně zakončoval Andrej Kerič.

Zatímco v první půli Letenští soupeře do žádné šance nepustili (Švengra vystrašila akorát dalekonosná střela „poháněná“ větrem), ve druhé se soupeř dostal do několika možností. Ty pramenily buď ze zbytečných ztrát míčů nebo pozdě spuštěného presinku.

I tak si vedoucí tým Gambrinus ligy držel převahu, jenže dobře rozjeté akce ale několikrát skončily těsně před finální fází.

GSM Jaroslav Hřebík sleduje přípravu svého týmu proti Vaduzu
GSM Jaroslav Hřebík sleduje přípravu svého týmu proti Vaduzu

„Možná by se dalo říct, že ten první zápas byl herně lepší, ale nemá smysl to nějak porovnávat. Jsme rádi za vítězství, ale čekáme, že naše výkony budou mít stoupající tendenci,“ řekl trenér Martin Hašek.

„V příštím zápase budeme rádi, když uvidíme ještě vyšší kvalitu naší hry a bude v ní méně nepřesností.“

Další utkání odehraje Sparta, jejíž bilance v přípravě nyní čítá 6 výher, 2 remízy a 1 porážku, v neděli proti Bellinzoně.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud