5. února 2012 • 20:28

Hřebík odsoudil rasistický útok na Kweukeho: Ubohost!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Strkanice, červená karta, předčasně ukončené utkání. Útočníka Sparty Leonarda Kweukeho rasisticky urazil v přípravném utkání se švýcarskou Bellinzonou Pavel Pergl, bývalý hráč Sparty. "Je nám stydno za takového hráče," vzkázal generální sportovní manažer letenského celku Jaroslav Hřebík.



Co se přesně stalo? Sparta hrála na soustředění ve Španělsku přípravné utkání s Belizonou. Po půlhodině hry došlo ke strkanici mezi Leonardem Kweukem a kapitánem švýcarského celku, bývalým sparťanem Pavlem Perglem. Ten kamerunského útočníka počastoval rasistickými narážkami.

"Český hráč v soupeřově týmu mne rasisticky urážel," přiznal Kweuke. Pergl podle informací ČTK v angličtině na Kweukeho zakřičel několik nadávek, které prý narážely na hráčovu barvu pleti. Čtyřiadvacetiletý Kamerunec se neudržel a s Perglem si chtěl celou věc vysvětlit, oba fotbalisty museli odtrhnout jejich spoluhráči.

Sparta po incidentu utkání předčasně ukončila, zrušila i plánovanou odpolední odvetu. „Zástupci Sparty se dohodli se švýcarskými protějšky na ukončení utkání,“ sdělil na internetových stránkách klubu sparťanský ředitel komunikace Ondřej Kasík.

Pavel Pergl, bývalý hráč Sparty Pavel Pergl, bývalý hráč SpartyFoto Michal Beránek Sport

Jednání Pavla Pergla, který ve Spartě působil v mládežnických kategoriích a hrál ligu v letech 2003 až 2005, naštvalo ostatní hráče i vedení Sparty.  

„Všichni do jednoho stojíme za Leem. To, co se stalo, je jednoznačně nad rámec všeho, co na hřiště patří, ostatně sám jsem to Perglovi hned řekl,“ uvedl kapitán Sparty Marek Matějovský.

Servítky si nebral ani Jaroslav Hřebík. "Je nám stydno za ubohost českého hráče, který Lea opakovaně rasisticky urážel, protože na něj po sportovní stránce neměl," uvedl na stránkách klubu generální sportovní manažer Sparty Jaroslav Hřebík.

Pavel Pergl obvinění odmítá. "Řekl jsem mu You fucking shit! a You fucking bastard! – ale to není nic rasistického, to mi on taky řekl desetkrát," tvrdí český obránce švýcarského týmu.

Útočník Sparty Leonard Kweuke
Útočník Sparty Leonard Kweuke

Vstoupit do diskuse
11

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud