15. března 2012 • 11:53

Baníku musíme ukázat, kdo je tady pánem, řekl trenér Sparty Hašek

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
43
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přenést pozitivní věci z minulého zápasu, koncentrovat se na svůj výkon a ukázat Baníku Ostrava, kdo je na hřišti pánem. Přesně s tím chce jít do pátečního ligového utkání sparťanský kouč Martin Hašek. Co by ještě mohlo na ostravský tým platit, prozradil v rozhovoru pro sparta.cz.



O tréninkové náplni
Nácvik defenzivní činnosti probíhal i tento týden. V ofenzivě se pak zabýváme součinností hráčů, kteří hrají „nad sebou“, či vedle sebe, tak abychom vylepšili spolupráci hráčů při nábězích za obranu soupeře. To je totiž věc, se kterou jsme nebyli spokojeni v prvním poločase na Žižkově.

O náladě v týmu
Je jasné, že nálada je lepší, než byla předtím. Do kabiny se vrátila chuť a spontánnost, teď jde jenom o to, abychom tu atmosféru přetavili v zisk dalších tří bodů.

O tom, co přenést z minulého zápasu
Musí to být především věci, které jsme viděli v druhém poločase. Tím myslím ochotu sprintových náběhů za obranu, klid v kombinaci, rychlý přechod do útoku a kvalitní finální přihrávku. Zlepšit pak chceme proměňování našich gólových šancí.

O soupeři z Ostravy
Především má velkou kvalitu v útoku, kde operují Svěrkoš s Magerou. Oba jsou velmi zkušení hráči, kteří prošli zahraničím. Kromě nich je tam ale celá řada dalších šikovných fotbalistů. Byl jsem se osobně podívat na jejich zápase na Bohemce a všiml jsem si síly týmu, především poté, co vstřelil branku. Mužstvo je velmi odhodlané se zachránit a bojovalo jako jeden muž. Mimo to, že se jedná o zápas odvěkých rivalů, budou mít obě mužstva velkou motivaci z důvodů svého umístění v tabulce.

O tom, jak hrát proti Baníku
Musíme se na utkání maximálně připravit, koncentrovat se na svůj výkon. Zároveň si však zachovat lehkost, aby nás ta zodpovědnost nesvazovala v pohybu a kreativitě. Každý soupeř klade odpor. Je potřeba mu nejdříve ukázat, kdo je na hřišti pánem, poté soupeř klást odpor většinou přestává. To ale souvisí s počtem vstřelených gólů, protože pokud branky nepřicházejí, cítí soupeř příležitost a bije se do poslední vteřiny.

Vstoupit do diskuse
43

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud