22. března 2012 • 17:19

Volešák jako Pilař. Za nafilmovanou penaltu zaplatí 30 tisíc

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise Fotbalové asociace České republiky potrestala záložníka Slovácka Ladislava Volešáka pokutou 30 tisíc korun za simulování v utkání s Bohemians 1905. Rovněž udělila pokuty Ostravě a Slovácku za nedostatečnou pořadatelskou službu. Ze stejného důvodu zahájila řízení se Spartou.



Volešák se provinil v duelu s Bohemians 1905, kdy přihrál faul Jiřího Kaufmana a pro Slovácko tak získal výhodu pokutového kopu a vyrovnání na 1:1. Slovácko poté vyhrálo 3:2.

"Hráč nasimuloval podle názoru komise rozhodčích pokutový kop. Disciplinární komise shlédla dvě videa a také fotografie a jednomyslně se shodla na tom, že došlo k přifilmování pádu. Jde o podobný případ jako u hráče Jablonce Lafaty na podzim nebo nedávno u plzeňského Pilaře. I výše pokuty tomu odpovídá," uvedl předseda disciplinární komise Jiří Golda.

Pokutu 30 tisíc korun dostal také ostravský klub, jehož pořadatelská služba při utkání s Českými Budějovicemi nezabránila fanouškům v tom, aby vhazovali předměty na hrací plochu. Na trávník přilétla plastová sedačka a trenér Budějovic František Cipro byl zasažen kelímkem s tekutinou.

Poloviční pokutu dostalo Slovácko rovněž za nedostatečnou pořadatelskou službu, kvůli čemuž muselo být utkání s Bohemians 1905 na dvě minuty přerušeno.

Na příštím zasedání komise se bude z nedostatečné pořadatelské služby zpovídat také Sparta, při jejímž duelu s Baníkem Ostrava bylo použito značné množství nedovolené pyrotechniky. Jeden z fanoušků dokonce hodil dělbuch pod nohy sparťanského záložníka Ladislava Krejčího.

Komise dnes rovněž udělila dvouzápasový nepodmíněný trest útočníkovi Bohemians 1905 Martinovi Nešporovi za vyloučení v utkání s Hradcem Králové.

Kvůli čtyřem žlutým kartám mají stop na jedno utkání Filip Rýdel z Českých Budějovic, žižkovští hráči Jiří Valenta a Daniel Bartl, mladoboleslavský Marek Kulič a ostravští hráči Pavol Poliaček a Ondřej Cverna.

Ve druhé lize si za vyloučení dvakrát nezahraje Dzimitry Liancevič z Bohemians Praha a jedno utkání vynechají Petr Kunášek z Čáslavi a Tomáš Jursa z Karviné. Čtyři žluté karty nasbírali Roman Polom (Sparta Praha B), Milan Zachariáš (Ústí nad Labem) a Petr Lisický (Třinec). Osm žlutých a automatický zákaz na dva duely má Vít Vrtělka ze Sokolova.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud