27. března 2012 • 13:13

Řepka v tunelu zuřil. Ale červenou kartu rozhodčí v ruce neměl

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl rozhněvaný doruda. Kontroverzní druhá branka Plzně stopera Tomáše Řepku pěkně namíchla. Při odchodu do kabin to dal obránce Českých Budějovic sudím najevo.



Emoce vzplály po druhé brance Plzně, před kterou se útočník Marek Bakoš dotknul míče rukou. Sudí Pavel Královec nejprve gól uznal, pak ho odvolal a po krátké konzultaci s pomezním zase uznal...

Českobudějovičtí fotbalisté zuřili. Rozhodnutí, které hlavní arbitr dvakrát změnil, nechápali. A nejvíce stoper Řepka, kterému podle některých informací dokonce hrozila červená karta.

"Co si v tunelu rozhodčí s hráči povídali, to ani nevím. Já jsem se staral o Řepku, aby nedostal za kecy kartu," komentoval situaci záložník Budějovic Rudolf Otepka.

Sudí Královec k třetí brance
"Druhý asistent Tacina mi žádný ofsajd nesignalizoval. Takže branka byla uznána. Všichni si teď ukazují na mě, ale hlavní rozhodčí všechno vidět nemůže. Měli bychom na hřišti působit jako tým a mít k sobě důvěru. Jinak to nemůže fungovat," řekl pro aktuálně.cz.

Ačkoliv byl Řepka pořádně vytočený, kartu rozhodčí Královec v ruce neměl, jak se šuškalo.

"Řepka se dožadoval vysvětlení toho, jak je možné, že gól nejdřív platí, pak ne a pak zase ano. Víte, že on takové situace řeší v emocích, ty tam byly. Ale vulgarity ne. Červenou kartu jsem v ruce neměl," pověděl Královec pro aktuálně.cz.

Pro stejný server popsal i situaci před druhým gólem a vysvělil, proč dvakrát změnil verdikt.

"Padla branka a já jsem ze svého úhlu pohledu žádné provinění proti pravidlům neviděl. Tak jsem ji uznal. Pak do toho vstoupil čtvrtý rozhodčí Ardeleanu, který mě upozornil na to, že k hraní rukou podle něj opravdu došlo. A proto jsem platnost gólu zrušil. Přihlásil se ale asistent Radek Kocián, který mi sdělil, že si je na milion procent jistý, že Bakoš míč rukou nezasáhl a že branka byla regulérní. Tak jsem na něj dal a branku zase uznal."

Sudí Královec se podle Damkové dopustil chyby
Sudí Královec se podle Damkové dopustil chyby

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud