Stanislav Hrabě
2. dubna 2012 • 14:54

Sázka v Liberci. Šilhavý hladce oholen, hráči zarůstají vousem dál

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dokud se nedostaneme na první místo, nebudeme se holit – stanovili si fotbalisté Slovanu Liberec společný závazek a už přes dva týdny nechávali všichni včetně trenéra Jaroslava Šilhavého rašit na tváři vousy. Výhrou na Dukle se na vytouženou první příčku posunuli, po žiletce však sáhl jen trenér.



„Nápad přišel od hráčů, že po vzoru našich libereckých hokejových kolegů Bílých Tygrů se nebudeme holit, dokud bude šance na první místo nebo se na něj nedostaneme,“ prozradil po vítězném utkání na půdě Dukly Praha trenér Jaroslav Šilhavý. Jeho strniště dokazovalo, že slib plní. 

Společný závazek potvrzoval i nejlepší hráč utkání, asistent u prvního gólu a střelec druhého Jiří Štajner. „Jo, něco v tom smyslu v kabině padlo,“ prohlásil s úsměvem. „Ale nevíme, jak to bude pokračovat dál,“ přiznal, že možná po břitvě nesáhne.

Den po utkání měli Liberečtí trénink, hned po něm Šilhavý svou mužnou ozdobu, která mu však vůbec neslušela, sundal. „Vracím se domů do Prahy a manželka bude mít z toho radost. Jen jsem v tom strašil,“ připustil, že podoba ruského bojara není pro něj tou nejpřitažlivější.

Hráči se však nepřidali.  „Nevím, co kluci řeknou v kabině, ale já se určitě neoholím,“ zveřejnil Štajner už po zápase s Duklou v televizním vstupu všem fanouškům. Nezůstal v tom sám, vousy si ponechají i další. Mladíci jako Lukáš Vácha nebo Theodor Gebre Selassie s tím velké dilema neměli.

Kouč Šilhavý mohl být spokojenFoto Pavel Mazáč (Sport)

„Těm vyrostou tři chlupy za měsíc, stačí průvan a je to pryč,“ pochopil jejich počínání trenér Šilhavý. Jiným, jako Štajnerovi nebo stoperu Janu Nezmarovi to přidá na bojovnosti s vysvětlením, že když na hlavě už toho moc nemají, tak na tváři to nahradí.

Trenéru Šilhavému mužstvo plné Ezaů nevadí. „Je to jejich společné rozhodnutí, jsem rád, že šatna drží pohromadě a něco vymýšlí,“ pochvaloval si.

Příklad hokejových krajanů je zřejmý. „My už také hrajeme play off o titul jako oni,“ uvědomil si Šilhavý. Může se stát, že brzy jeho svěřenci budou snadno zaměnitelní s lesním mužem Bílých Tygrů obráncem Janem Výtiskem.

Zatímco Slovan včerejší výhrou nad Duklou vyskočil v Gambrinus lize na první příčku, Tygři ostudně padli v Pardubicích 1:8. „Tak v tom bychom je neradi následovali,“ zhrozil se Šilhavý.

Lietava si vyřizoval účty s Bosančičem
Lietava si vyřizoval účty s Bosančičem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud