Jakub Konečný
3. dubna 2012 • 16:37

Boss Křetínský navštívil kabinu: Hřebík je v klidu, Hašek v ohrožení

Autor: Jakub Konečný, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel Spartě vtisknout moderní tvář a připravit ji na návrat do Evropy. Zatím však Jaroslav Hřebík zadání neplní, po šokující prohře s Příbramí dokonce letenský klub klesl v lize na druhé místo za rozjetý Liberec. Klubový boss Daniel Křetínský má však zatím s generálním sportovním manažerem trpělivost. V ohrožení zato může být pozice hlavního trenéra Martina Haška.



Třetí sázka na Jaroslava Hřebíka zatím Spartě nevychází. Pohodlný polštář v podobě šestibodového náskoku, který mu po podzimu zanechal jeho předchůdce ve funkci GSM Jozef Chovanec, se během sedmi jarních kol změnil v dvoubodové manko na Liberec, což dohání některé fanoušky rudých k nepříčetnosti.

Ale zatímco příznivci na základě ligového vývoje malomyslní, vedení klubu zachovává i nadále chladnou hlavu. „Úplně klidní samozřejmě být nemůžeme, ale rozhodně nepanikaříme,“ říká pevně Jakub Otava, ředitel sportovního úseku.

Svědčí o tom i chování šéfa a spolumajitele klubu Daniela Křetínského. Během nešťastné prohry s Příbramí sice jeden z nejbohatších Čechů kroutil v lóži nevěřícně hlavou, ale po závěrečném hvizdu přispěchal do kabiny před hráče s povzbuzujícím proslovem bez náznaku pesimismu.

Jaroslav HřebíkFoto Pavel Mazáč (Sport)
„Říkal klukům, že je před nimi velmi důležitý zápas s Libercem, tak ať si do něj vezmou z utkání s Příbramí jen to dobré,“ líčí zdroj blízký vedení klubu.

Dřív přitom Křetínský měl v podobných situacích spíš sklon k projevům, které atmosféru ještě víc zahustily. Mladý byznysmen totiž každé utkání nesmírně prožívá a neúspěchy nese jen velmi těžce. Není na ně zkrátka zvyklý.

Když Křetínský v zimě instaloval Hřebíka na místo Chovance, zdálo se to jako prozíravý tah. Hřebík plánoval v poklidu dovést tým k titulu a během půl roku připravit tým na návrat do Ligy mistrů. Jenže tento kalkul nevyšel. Naopak – obrátil se proti jeho protagonistům. Hřebík totiž neměl s šestibodovým náskokem v zádech co získat, mohl jen ztratit.

Jaroslav Hřebík a Jakub OtavaFoto Pavel Mazáč SPORT
„Celý klub prochází značnou obměnou a ten proces bohužel není úplně bezbolestný,“ glosuje to Otava. „Nadále jsme však přesvědčeni, že jdeme po správné cestě.“

Tuto víru však sdílí čím dál tím méně sparťanských fanoušků, kteří přitom měli zásadní podíl na tom, že Hřebík na Letné před šesti lety neuspěl.

Neustálým skandováním proti malému muži s pronikavým hlasem vytvořili atmosféru, v níž by vyhořel i José Mourinho. A na vlastní kůži poznal nesnesitelnost tohoto údělu nedávno ve Slavii i František Straka.

Martin HašekFoto Pavel Mazáč (Sport)
Pokud by ale na Spartě k nějakým změnám došlo, patrně by se týkaly postu hlavního trenéra, tedy Martina Haška. Ten se totiž měl původně pakovat společně s Chovancem. Nakonec kvůli zachování kontinuity zůstal. Hřebík však hlásí, že on nebude tím, kdo by Haška z funkce uvolnil.

„Za něj se jednoznačně postavím, pokud bychom, nedej bože, titul nezískali. Ledaže by pak zasáhla ještě nejvyšší ruka nade mnou," cituje manažera Sparty MF Dnes.

Sparťanské vedení nebylo úplně spokojené, což dokládá gestikulace Jaroslava Hřebíka i Martina Haška
Sparťanské vedení nebylo úplně spokojené, což dokládá gestikulace Jaroslava Hřebíka i Martina Haška

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud